НУБіП зміцнює міжнародні зв’язки: ректор Станіслав Ніколаєнко зустрівся з делегацією Латвійського університету наук про життя і технологій

7 січня 2024 року
факультет землевпорядкування
  05 січня 2024 року до Національного університету біоресурсів і природокористування України з дружнім візитом завітала делегація з Латвійського університету наук про життя і технологій.
 
  У складі делегації були представники Інституту землеустрою та геодезії професор Армандс Цельмс та науковий співробітник Маріс Віркавс. У ході зустрічі відбулось обговорення спільних проектів і потенційних можливостей участі здобувачів вищої освіти й академічної спільноти в міжнародних програмах обміну, а також розширення міжуніверситетської співпраці.
  Насамперед, ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко привітав і висловив вдячність за сміливий візит гостей. У ході зустрічі, колеги з Латвійського університету наук про життя і технологій розповіли про особливості освітнього процесу у закладах вищої освіти Латвії. Армандс Цельмс переповів останні зміни у структурі університету, які відбулись останнім часом. Доповідач зазначив, що в Латвійському університеті наук про життя і технологій наразі навчається близько 3800 здобувачів, з яких 250 – аспірантів і 400 – магістрів. При цьому він наголосив, що близько 20% студентів здобувають освіту заочно.
  Під час живої дискусії, ректор Станіслав Ніколаєнко поділився інформацією про потужності Національного університету біоресурсів і природокористування України. Станіслав Миколайович зупинився на особливостях управління університетом і підтримку його стабільної роботи в умовах воєнного стану, звернув увагу на освітній процес, який був організований у змішаному форматі. Особлива увага була приділена структурі системи освіти в Україні, напрямкам її реформування, фінансуванню та наслідкам воєнних дій для освітнього середовища. Ректор зазначив важливість підтримки студентів постраждалих від війни, а також наголосив на підтримці колег з інших університетів.

  На завершення, Станіслав Ніколаєнко висловив щирі вітання ректору Латвійського університету природничих наук і технологій Ірині Пільвере та подяку за підтримку й співпрацю між університетами.

 
Олександр Лабенко,
директор навчально-наукового центру
 міжнародної діяльності

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook