Кафедра педагогіки провела вебінар для абітурієнтів "Розвиток лідерського потенціалу"

7 січня 2024 року

05.01.2024 на кафедрі педагогіки було проведено онлайн вебінар на тему «Розвиток лідерського потенціалу» для студентів Заліщицького фахового коледжу імені Євгена Храпливого НУБіП України.

Руслан Сопівник, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки, розповів про повний цикл підготовки кадрів у НУБіП, зокрема за спеціальністю «Професійна освіта», ознайомивши майбутніх абітурієнтів із багатогранністю спеціальності, описуючи Професійну освіту, як «Double happiness» (Подвійну вдачу) – універсальне поєднання комплексу дисциплін АПК та гуманітарних наук.

Крім того Руслан Васильович ознайомив слухачів вебінару із широким спектром можливостей працевлаштування, та розповів про умови вступу та консультаційно-підготовчі курси у НУБіП.

 

Аліна Рахманіна, асистент кафедри педагогіки, в рамках вебінару висвітлила ключові аспекти лідерства, у формі інтерактивного заняття, зокрема продемонструвала методи ефективної комунікації лідера, відкрила секрети тайм-менеджменту, навчила студенів розрізняти поняття «мотивація» та «інспірація».

Серед інтерактивних методик, запропонованих студентам Аліною Рахманіною, фігурували унікальні методики: «Тактика салямі» та «Поїдання жаб».

Крім того, Аліна Сергіївна висвітлила лайфхаки командоутворення; розповіла про види самопрезентації, а також, провела зі студентами ігри-візуалізації на розкриття лідерського потенціалу студенів, під назвою: «Детективи» та «Я пам’ятаю».

Аліна Сергіївна сформувала та провела авторські тести на визначення швидкості вміння приймати рішення, а також тести для самовизначення особистості студентів, та поділилась секретними техніками загадування бажань, зокрема технікою «30 днів, 10 бажань», яка особливо сподобалась студентам, а також поділилась стратегією прийняття важливих рішень та багато іншого.

Сьогоднішній вебінар, проведений, зі студентами усіх спеціальностей, випускових курсів Заліщицького фахового коледжу імені Євгена Храпливого НУБіП України, Аліною Сергіївною, у тренінговій формі, був захоплюючим і практично корисним досвідом для учасників.

Василь Юрійчук долучився до проведення вебінару та поділився власним роботи старшого лаборанта НУБіП України на кафедрі педагогіки.

Студенти Заліщицького фахового коледжу імені Євгена Храпливого НУБіП України, натхненні розповідями представників кафедри педагогіки зацікавились вступом та навчанням у НУБіП за спеціальністю «Професійна освіта».

Висловлюємо слова подяки директору Заліщицького фахового коледжу імені Євгена Храпливого НУБіП України Павлюку Борису Степановичу за допомогу в організації онлайн вебінару.

Завдяки цьому вебінару, який проводила Аліна Рахманіна, студенти випускових курсів Заліщицького фахового коледжу імені Євгена Храпливого НУБіП України, не лише збагатили свої знання у галузі лідерства, а й долучились до виконання сучасних технік лайф-коучингу та отримали практичні навички, які можна застосувати під час продовження навчання на програмах скороченого терміну навчання у НУБіП України.

 

Олександр Кучай,
професор кафедри педагогіки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook