Відкриття лабораторії «Диференційованого використання агрохімічних ресурсів»

9 січня 2024 року

Кінець року гарна нагода для початку нового і вкрай необхідного для покращення умов та поглиблення знань наших студентів під час опанування ними нових напрямків ведення точного землеробства. Кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І Душечкіна на чолі із завідувачем Анатолієм Бикіним ініціювала відкриття лабораторії – «Диференційованого використання агрохімічних ресурсів», що забезпечить виконання лабораторних занять з різних дисциплін за єдиною в Україні магістерською програмою «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві».

   На огляд запрошених було представлено різний асортимент продукції провідних виробників техніки у напрямку точного землеробства, так компанією «Астра», було надано демонстраційний стенд однієї точно висіваючої секції сівалки Horsh Maestro, який дозволяє навчити студентів зробити попередні налаштування параметрів точного висіву різних польових культур. Компанія «Syngenta» представила якісне насіння для демонстрації точного висіву. Компанія «Trimble Україна» надала демонстрацій стенд системи паралельного водіння автопілоту, який забезпечує точний рух техніки і агрегатів, мінімалізує перекриття проходів і дозволяє економити 5-10 % агрохімічних ресурсів. Також, на огляд відвідувачів заходу були представлені різний асортимент мікродобрив виготовлених на базі ТОВ «Біотех ЛТД», та обладнання для передпосівної обробки насіння, яке дає можливість її демонстрації. Ручними розкидачами мінеральних добрив (Solo, ICL, Gardena) студенти будуть визначати рівномірність внесення добрив.

  

   Досить цікавим і захопливим для гостей заходу була можливість провести дегустацію різних сортів картоплі, запропонована очільником Анатолієм Бикіним та співробітниками кафедри. Відвідувачі оцінювали колір і консистенцію м’якуша, розварюваність, запах та смак. Наприкінці заходу за оцінкою дегустстуючих було визначено найкращих за вподобанням сорт картоплі.

   Тож, до справи  формування нових фахівців у напрямку прецизійного агровиробництва, що будуть впроваджувати і примножувати свій професійній досвід у АПК України!

 Олег Грищенко, 
доцент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинницва ім. О. І. Душечкіна
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook