Підсумки співпраці зі стейкхолдерами та роботодавцями на спеціальності 017 «Фізична культура і спорт»

11 січня 2024 року
НУБіП України
  Одним із важливих чинників забезпечення якості підготовки сучасних фахівців є тісна співпраця із стейкголдерами, тобто колом осіб, які є зацікавленими у майбутніх випускниках. До цієї групи перш за все відносяться численні роботодавці, фахівці-професіонали, які добре знають, якими компетентностями має володіти випускник закладу вищої освіти за певною спеціальністю, викладачі ЗВО за цією спеціальністю, а також самі здобувачі та їх батьки.
  Співпраця зі стейкголдерами на спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» завжди є тісною та результативною. Так у межах співпраці із Державною установою Всеукраїнський центр «Спорт для всіх» та ГО «Союз гирьового спорту України» була проведена низка тренінгів з організації локацій гирьового спорту для залучення населення до занять фізичною культурою і ведення здорового способу життя.
  26 вересня 2021 року в місті Києві на НСК «Олімпійський» відбулося спортивне свято «Не лінуйся – рухайся!». Свято проводилося у відповідності до програми Президента України «Здорова Україна». Студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Євгенія Кедич, Андрій Авраменко, Максим Чуприна, Артур Прасол, під керівництвом викладача кафедри фізичного виховання Віталія Андріяша долучилися до організації спортивної локації з гирьового спорту і продемонстрували свою майстерність із вправ з гирями і навички роботи тренера. Також була організована спортивна локація із важкої атлетики, де провів майстер-клас студент Дмитро Нікулін.
  18 грудня 2021 року у Всеукраїнському центрі фізичного здоров’я населення в програмі заходу «Active Park Fitness Show» відбувся спортивний фестиваль для школярів міста Києва із різних областей України. Серед багатьох видів був проведений майстер клас з гирьового спорту. Студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Максим Чуприна, Петро Шишков і Максим Тарасенко провели для дітей невеликі тренінги з вправ із гирями та продемонстрували свою майстерність.
  18 червня 2022 року у місті Києві на Трухановому острові в рамках соціальної кампанії «Не лінуйся! Рухайся!» відбулися: спортивні тренування, майстер класи і змагання з різних видів спорту. Студенти спеціальності «Фізична культура і спорт» взяли участь у майстер-класах із тренувань з гирьового спорту. Тренування провели: Євгенія Кедич, Андрій Авраменко, Роман Марченко, Владислав Горбаченко. Не зважаючи на різний рівень підготовки учасників, у всіх була можливість випробувати себе в ознайомчому тренуванні.
  09 вересня 2023 року до Дня фізичної культури і спорту у на Контрактовій площі відбувся великий захід під гаслом «Здорова нація – міцна країна», присвячений популяризації фізичної культури серед населення. У рамках локацій «Активні парки – локації здорової України» студенти спеціальності «Фізична культура і спорт» Андрій Авраменко, Анатолій Кривець, Сергій Ігольніков, Роман Марченко, Ярослав Косенко, Євгенія Кедич, Олександр Безрідний долучились до організації спортивних локацій і консультування всіх охочих із питань фізичної культури і спорту.
  У рамках співпраці з Київським міським відділенням комітету з фізичного виховання та спорту було проведено низку заходів.
  4-5 грудня 2021 року 19 студентів спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» долучилися до форум-виставки «Здорові діти – здорова нація. Інновації в фізичній культурі».
  Метою заходу було:
  • поєднання наукового, практичного та інноваційного потенціалу вчителів з фізичної культури закладів загальної середньої освіти, тренерів, керівників ЗЗСО, працівників департаментів, науковців, експертів, компаній, медіа для пошуку інноваційних рішень, підвищення обізнаності з питань реформи «Нової української школи» в галузі фізичної культури, реалізації програми Президента України «Здорова Україна»;
  • запровадження інноваційних методик в практику діяльності ЗЗСО, співпраця з активними парками, громадами;
  • знайомство з методами відбору якісного спортивного інвентарю, обладнання.
  В межах форуму-виставки викладачі кафедри фізичного виховання і студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» прослухали лекції провідних експертів, науковців, практиків, що охоплюють ключові сфери діяльності ЗЗСО у справі збереження здоров’я дітей і отримали сертифікати підвищення кваліфікації за програмою «Здорові діти – здорова нація. Інновації в фізичній культурі». В результаті навчання було набуто теоретико-практичні знання та практичні навички з нових варіативних модулів програми з фізичної культури.
  11 вересня 2023 року в межах проведення ХVІІІ літньої Універсіади міста Києва з волейболу студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Владислав Берестяний, Даніїл Брайлян, Петро Шишков, Анна Малімон, Єкатерина Гиренко, Євгенія Кедич, Віталій Рясько долучилися до організації фіналу змагань у спортивній залі НУБіП України.
  У рамках співпраці із Українською конфедерацією волейболу студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Владислав Берестяний, Даніїл Брайлян, Данило Попович, Аліна Усенко, Анна Рибчук долучаються до організації змагань з класичного волейболу Київської зальної ліги сезонів 2021-2022, 2022-2023, 2023-2024 років шляхом підготовки спортивної зали НУБіП України, роботи суддівської колегії, інформаційного забезпечення.
  У рамках співпраці із Київською асоціацією пляжного футболу та ТОВ «ЧК Альтернатива» реалізовані наступні проєкти.
  17-18 грудня 2021 року студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Сергій Колосов, Назар Мануков, Ростислав Сидоренко, Віктор Головатюк, Дмитро Мельничук, Тимофій Вербицький, Данило Кунцевич взяли участь у змаганнях і долучилися до організації «Зимового фестивалю з пляжного футболу» на Sunrise арені у «Місті спорту» Гідропарк.
  У липні-серпні 2023 року студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Назар Мануков, Віктор Головатюк, Дмитро Мельничук, Євген Мельничук, Артем Федорченко, Олег Сіренко, Іван Глуцький, Антон Росс долучилися до організації «Viknar`off cup» з пляжного футболу у «Місті спорту» Гідропарк.
  У рамках співпраці із Федерацією академічного веслування України 15 березня 2023 року був організований майстер-клас у спортивній залі НУБіП України із академічного веслування на ергометрах. Студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» мали змогу випробувати ергометри, дізналися про можливості застосування цих тренажерів для загальної фізичної підготовки з різних видів спорту і ознайомилися із методикою організації змагань академічного веслування на ергометрах.
 
  У рамках співпраці із ГО ВФСТ «Колос» та Всеукраїнською Асоціацією ОТГ 23-25 листопада 2023 року студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» долучились до підготовки спортивних споруд, організації та суддівства фіналу Всеукраїнських спортивних змагань серед команд міських територіальних громад України.
  Студенти готували місця проведення змагань, перевіряли спортивні споруди відповідно до правил техніки безпеки, оформлювали спортивні зали і місця проведення змагань, організовували підготовку команд до ігор, брали участь у складанні календаря змагань, заповнювали турнірні таблиці, вели протоколи, допомагали у суддівстві, забезпечували інформаційний супровід і висвітлення у соціальних мережах, готували церемонію нагородження призерів і закриття змагань.
 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичного виховання 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook