Захист дисертаційної роботи аспіранта кафедри рослинництва Царука Іллі Володимировича

11 січня 2024, 9:28

11 січня 2024 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради РСВР 054 у Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся прилюдний успішний захист дисертації Царука Іллі Володимировича на тему:«Продуктивність та ефективність вирощування тифону (Brassica campestris f. biennis DC.*Brassica rapa L.) залежно від ширини міжряддя та удобрення». Усі члени разової спеціалізованої вченої ради надали позитивну оцінку роботі та відмітили, що дисертація є надзвичайно актуальною та присвячена одній з нішових культур, яка має значну перспективу використання у виробництві, як овочева, кормова, біоенергетична, сидеральна культура.

 

Дисертаційна робота виконана під керівництвом доктора сільськогосподарських наук, професора Рахметова Джамала Бахлуловича, заступника директора Національного ботанічного саду імені М. М. Гришка Національної академії наук України – відомого вченого , одним з напрямів наукової діяльності його є інтродукція у виробництво нових, малопоширених культур.

 

До складу разової спеціалізованої вченої ради з розгляду дисертації Царука Іллі Володимировича увійшли: доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН Каленська Світлана Михайлівна, завідувач кафедри рослинництва Національного університету біоресурсів і природокористування України Міністерства освіти і науки України- голова ради; доктор сільськогосподарських наук, професор Новицька Наталія Валеріївна, професор кафедри рослинництва Національного університету біоресурсів і природокористування України Міністерства освіти і науки України - рецензент; доктор сільськогосподарських наук, професор Літвінов Дмитро Вікторович, професор кафедри землеробства та гербології Національного університету біоресурсів і природокористування України Міністерства освіти і науки України – рецензент; доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Присяжнюк Олег Іванович, завідувач відділу цифрових технологій в агрономії Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної академії аграрних наук України – офіційний опонент; доктор сільськогосподарських наук, професор Мельник Андрій Васильович, професор кафедри агротехнологій та ґрунтознавства Сумського національного аграрного університету Міністерства освіти і науки України - офіційний опонент.

Здобувач, ґрунтовно, виклав основні положення свого дисертаційного дослідження, впевнено відповів на питання присутніх. У дискусії взяли участь голова і усі члени разової спеціалізованої вченої ради.

Результати голосування щодо присудження Царуку Іллі Володимировичу ступеня доктора філософії: «за» – 5 членів ради, «проти» – немає. На підставі результатів голосування спеціалізована вчена рада присуджує Царуку Іллі Володимировичу ступінь доктора філософії з галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» та спеціальності 201 «Агрономія».
Вітаємо здобувача та наукового керівника, бажаємо нових наукових досягнень!

Асистент кафедри рослинництва
Олена Гордина

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook