Ювілей академіка Валерія Адамчука

2 січня 2024 року
  02 січня 2024 року, колишній багаторічний голова ради роботодавців нашого університету, головний вчений секретар Національної академії аграрних наук України, директор Інституту механіки та автоматики агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України, академік Валерій Васильович Адамчук відсвяткував своє 70-річчя.

  В день ювілею, делегація НУБіП України на чолі з ректором університету, академіком С.М. Ніколаєнком, проректором, академіком С.М. Квашею та деканами інженерних факультетів відвідала ювіляра і офіційно його привітала.
  А нещодавно колектив кафедри механіки факультету конструювання та дизайну у повному складі також відвідав Інститут, яким вже багато років керує Валерій Васильович і щиро його вітали зі славним ювілеєм.
  Стосунки Ювіляра та кафедри механіки є багаторічні, й дуже продуктивні. Так, академік В.В. Адамчук є не тільки випускником інженерного факультету нашого університету, а й працював на кафедрі як штатний викладач на 0,25 посадового окладу.
  За цей час В.В. Адамчук вніс вагомий доробок для кафедри механіки. Насамперед, це підготовлені та видані за його безпосередньою участю, сумісні монографії по внесенню мінеральних добрив, по вібраційним технологіям у сільському господарстві, по динаміці машино-тракторних агрегатів, по малогабарітній та селекційній техніці, по механізації буряківництва тощо. Багато сумісних статей, що номінуються у базі Scopus, Патентів України на винаходи.
  Крім того, за участі академіка В.В. Адамчука, була видана низка підручників та навчальних посібників з «Теоретичної механіки» та «Теорії механізмів та машин».
  Протягом останніх трьох років він замовляв для свого інституту розв’язування невеликих за обсягом нових теоретичних питань, що було оформлено кожного разу госпдоговорами. Три співробітники кафедри механіки (проф. Булгаков В.М., Головач І.В. та доц. Троханяк О.М.) вже виконали такі госпдоговірні тематики.
  Валерій Васильович обрав співробітників кафедри механіки для щорічного читання лекцій аспірантам та здобувачам його Інституту по «Прикладній математиці» та «Прикладній механіці». І це також є фактом беззаперечної довіри й плідної співпраці.
  Більшість співробітників кафедри проходять стажування в Інституті, де предметом вивчення завжди є питання поглибленого вивчення проведення сучасних експериментальних досліджень, яким тут приділяється підвищена увага.

  Під час зустрічі відбулось відвідування музею Інституту, де співробітники кафедри механіки докладно ознайомились з експонатами. Відбувся глибокий екскурс у історію зародження в Україні важливої галузі сільського господарства – Агроінженерії.

  На зустрічі також відбулось ретельне обговорення подальших кроків співпраці кафедри механіки з головним Інститутом галузі сільського господарства. Учасники зустрічі були одностайні в думці про подальше сумісне проведення наукових досліджень, зокрема теоретичних та їх видання в Україні та за кордоном.

      Співробітники кафедри механіки побажали Ювіляру, шановному академіку Валерію Васильовичу Адамчуку міцного здоров’я, успіхів в науковій і керівній діяльності, творчої енергії та натхнення, потужних звершень і подальших наукових злетів!

 

Марія Бондар,
доцент кафедри механіки

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook