Оболенцева Ксенія: 2023 рік подарував мені можливість бути частиною такої неймовірної програми як ERASMUS+

15 січня 2024 року

     Своє навчання на бакалвраті в НУБІП я закінчувала дуже в складних умовах воєнного часу, як і більшість українських студентів. Тому питання вступу на магістратуру здавалося дуже складним і не зрозумілим, вже не кажучи про можливість програм обміну.   
    Після вступу та отримання студентського квитка НУБІП України Факультету аграрного менеджменту, спеціальності Маркетинг, я раділа тому що є і відклала свою мрію про навчання у Європі та закордоном на дальню полицю. Але завдяки активній комунікації з міжнародним відділом факультету та університету, я дізналась про додатковий відбір до Вищої школи сільського господарства та природничих наук (Junia, ISA у м. Лілль, Франція). Та вже за місяць збирала речі і починала новий рік у новій країні.


       У перший тиждень пребування, я познайомилась з студентами із різних куточків світу від Півіденої Кореї до США, які також прибули провести цей весняний семестр у Франції. «Welcome week» включав в себе багато активностей саме для щойно приїхавших студентів за обміном, що полегшує твою адаптацію, адже для всіх це новий досвід і всі відкриті до спілкування.
     Навчання проходить англійською мовою, в залежності від вибраних курсів, але також ти маєш змогу навчатись і французькою(звісно при володінні на відповідному рівні). Система навчання побудована за блочним типом, протягом 1-2 місяців ти активно вивчаєш обрані 2 курси із твого плану, а потім здаєш екзамени, які можуть бути у вигляді групового проєкту, тестів або презентації.


     Для поглиблення своїх знань та навичок я обрала для себи курси Digital business, B to B marketing, Purchase and Procurement, Leadership management, International Business Development. А також курс International Marketing, який включає проєкт з бельгійським університетом та сумісну діяльність на міжнародному рівні.
    Захистивши свій перший екзамен, можу сказати, що протягом курсу Purchase and Procurement я отримала просто незрівняний досвід від спікерів та представників багатьох міжнародних компаній, таких як Auchan, Lactalis, Carrefour та Nestle. І фінальним завданням курсу було аналіз всієї отриманої інформації та груповий проєкт «Розробка стратегії зменшення витрат Nestle France за допомогою зміни постачальників пакування», з яким ми успішно впорались.

    Також, невід’ємною частиною є відвідування курсу «French as a Second Language», де навіть з нулевим рівнем ти маєш змогу почати вивчати французьку мову з носієм. Оточення студентів з різних країн, які теж починають свій шлях вивчення допомагає робити кроки впевнено і швидко.
Таке активне навчання звісно потребує відпочинку, що і передбачено у графіку, тому канікули тут після кожних екзаменів. Це чудова можливість подорожувати по всій Європі та досліджувати нові країни і культуру разом з новими знайомими.


   Лілль – це студентське місто, з великою кількістю іноземних студентів, привітними людьми, які завжди готові допомогти навіть не знаючи мови, вражаючою історією, культурою, архітектурою, яка поєднала французьку та бельгійську сторони. Студентські роки це найкращий період для поєднання навчання та подорожей, можливості у день спілкуватись з представниками міжнародних компаній, а у вечірі танцювати на вечірках, вдосконалювати та практикувати свою англійську та вивчення нової мови в новій країні і Лілль це саме це місце де все поєднується в один момент.


2023 рік подарував мені можливість бути частиною такої неймовірної програми як ERASMUS+. Завдяки наполегливості, старанності та бажанню навчитись та розвиватись і підтримці НУБІП, здійснилась моя мрія - це шанс навчатись та подорожувати закордном. Тому, хочу сказати, ніколи не здавайтесь та завжди прагніть до своєї мети, я точно знаю що все може здійснитись!


Оболенцева Ксенія,
студентка Факультету аграрного менеджменту
ОС «Магістр», спеціальності Маркетинг

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook