Дипломатичні студії з Вадимом Пристайком

18 жовтня 2023 року

18 жовтня 2023 року в рамках проєкту «Дипломатичний фронт» за ініціативи Центру міжнародної безпеки та євроатлантичної інтеграції й Інформаційного центру ЄС відбулася зустріч студентської молоді з Вадимом Пристайком, колишнім міністром закордонних справ України (2019-2020), Віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України (2020), Надзвичайним та Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії (2020-2023).

До зустрічі активно долучились і студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, гуртківці секції «Міжнародник» студентських наукових гуртків «Історія України. Історія рідного краю. Історія родини» та «History of Ukraine. The History of Native Land. Family History», викладачі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП України.

Зустріч відкрила унікальну можливість з перших вуст дізнатися актуальну інформацію щодо сучасної роботи професійної української дипломатії та залишила по собі масу позитивних вражень.

«Доповідь була досить цікавою та змістовною. Пан Вадим залюбки відповів на всі питання, було дуже цікаво його послухати» (Катерина Бартовщук).
«Доволі ґрунтовна, інформативна зустріч. Були надані розгорнуті відповіді на запитання слухачів» (Олександр Волик).
«Зустріч пройшла на найвищому рівні. Доповідь пана Пристайка була цікавою, чіткою та змістовною. Конференція стосувалась актуальних питань щодо ролі дипломатичної служби загалом та під час війни» (Софія Щербина).
«Дуже цікава зустріч. Більше всього зацікавило питання щодо ролі дипломатичної служби під час війни. Відповіді пана Вадима на питання були дуже щирими» (Костянтин Покотило).
«Дуже важлива та корисна зустріч. Дійсно цікава та необхідна інформація прозвучала на зустрічі, були підняті нагальні теми. Дякуємо за таку доповідь! В наш час є необхідним піднімати зазначені питання» (Ірина Солодовнік).
«Онлайн-зустріч з Вадимом Володимировичем Пристайком залишила позитивні враження. Глибокі дипломатичні знання та досвід спікера у сфері міжнародних відносин вражають. Пан Пристайко зумів цікаво та дохідливо розповісти про складні аспекти дипломатичних відносин, поділитись особистим досвідом та практичними прикладами зі своєї кар'єри. Його відкритість до діалогу та готовність відповідати на запитання зробили зустріч продуктивною та інформативною. Ця зустріч надихнула мене продовжувати вивчення міжнародних відносин та прагнути до професійного росту в цій сфері» (Іван Малашенко).
«Онлайн-зустріч з Вадимом Володимировичем Пристайком залишила позитивні та глибокі враження. Загалом , слухати людину з досвідом дуже приємно, особливо коли вона говорить лаконічно та емоційно» (Олексій Колбасін).
«Зустріч з Вадимом Володимировичем Пристайком була дуже цікавою та інформативною. Він поділився великою кількістю корисних знань і досвіду в міжнародних відносинах. Його відкритість та готовність відповісти на питання були вражаючими. Я отримав багато нових ідей та поглибив розуміння важливості зовнішньої політики. Дякую за можливість взяти участь у цій зустрічі» (Максим Середа).
«Доповідь на конференції була дійсно цікавою і насиченою змістом. Пан Вадим вразив глибокими експертними оцінками та блискучими відповідями на всі питання. Його виступ був добре підготовленим і внесок в загальний діалог на конференції був значущим. Я відчув, що здобув корисні знання під час цього заходу і цілком задоволений тим, що почув та чому навчився» (Данило Іванов).
«Сьогодні відбулась онлайн-зустріч з Вадимом Володимировичем Пристайком, колишнім Надзвичайним та Повноважним Посолом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії. Зустріч була інформативною, лектор висвітлив актуальні питання про роль дипломатії та її працівників у сучасному стані війни. На зустрічі були присутні студенти та викладачі з різних куточків України, учасники мали змогу задати питання різних напрямків, починаючи від питань про кар’єру і закінчуючи питаннями про аналіз майбутніх перспектив для України та світу в цілому. Мене приємно вразила відкритість та вміння правильно висловитись у досить складних та провокативних ситуаціях. Пан Вадим показав свій професіоналізм та досвідченість у дипломатичній сфері. Загалом ця зустріч залишила позитивні враження. Було чому повчитися і що перейняти» (Катерина Травінська).
«На онлайн-зустрічі дипломат Вадим Володимирович Пристайко зробив інформативну, чітку та ґрунтовну презентацію про «Дипломатичний фронт», зокрема приводячи приклади з власного досвіду роботи в посольстві України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії. Під час подальшого обговорення Вадим Пристайко давав відверті та фахові відповіді на питання про особливості ведення дипломатичної служби, про особисті якості, що так необхідні при роботі, про перепони та особливості ведення переговорів, цікаві приклади з практичної діяльності, а також про вплив на роботу сім'ї дипломата. Дана зустріч залишила найкращі враження, адже пан Вадим поділився досвідом та порадами, що є неймовірно цінними для молодих фахівців» (Ірина Тараненко).

Також щиро дякуємо факультету історії та міжнародних відносин Ужгородського національного університету та особисто Тодорову Ігорю Ярославовичу за співпрацю та надану можливість долучитись до зустрічі.

 

 

 

Наталія Кравченко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук,
керівник студентських наукових гуртків
«History of Ukraine. The History of Native Land. Family History»,
«Історія України. Історія рідного краю. Історія родини»,
студенти-гурківці секції «Міжнародник»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook