Ректорат: готуємося до весняного навчального семестру та акредитацій освітніх програм

15 січня 2024 року

 

 

15 січня 2024 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Він закцентував на документі Європейської асоціації університетів, який визначає пріоритетні напрями розвитку вищої освіти в Європейському Союзі. Серед них – посилення автономії закладів вищої освіти, радикальне збільшення фінансування, участь академічних колективів в експертизі законодавчих ініціатив, які стосуються змін у вищій школі тощо. Переклад буде опублікований на офіційному сайті університету.

 

 

 Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів про формування розкладу на наступний навчальний семестр, наказів про нарахування стипендій. Стартують цьогорічні акредитаційні процеси. Акумулюються пропозиції до рейтингу на 2024 рік.
 У полі зору профспілок – бюджет на 2024 рік, про що проінформували Ростислав Тарасенко та Олексій Мельник.

 

 Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко доповів про уточнення графіку відпусток в поточному році.

 

  Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко закцентував на виконанні наукових проектів, перемогу в конкурсі на державне фінансування. Фінансування збільшено на 7 мільйонів гривень, затверджені посадові оклади і найближчим часом розпочнуться дослідження.
  Директор студентського містечка Сергій Стецюк доповів про ситуацію в гуртожитках. 246 кімнат відібрано для студентів нового набору, сформований перелік необхідних меблів на заміну.

 

  Начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко проінформував про стан сплати за навчання в міжкафедральних лабораторіях, реєстрації учасників олімпіади для вступу в університет з числа випускників коледжів. Цього тижня планується зустріч керівників Ніжинських агротехнічного інституту та фахового коледжу і Бобровицького фахового коледжу з головою обласної ради, а також Рівненського фахового коледжу з головою комісії з освіти і науки обласної ради щодо недоцільності передачі відокремлених підрозділів закладів вищої освіти на місцеві бюджети.

 Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про підготовку нарахування та виплати заробітної плати за січень в повному обсязі, з урахуванням рейтингу, надбавок та доплат – згідно з рішенням вченої ради. Уваги потребує питання обгрунтування обсягів закупівель на 2024 рік. Триває оцінка проєктів на міжнародне фінансування.

 

 Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко закцентував на заміні вікон в гуртожитках, ремонті покрівлі на гуртожитку №3а, ремонті кімнат в навчальних корпусах №3 та 15. Завершується підписання договорів на постачання енергоресурсів. Узгоджується план ремонтних робіт на 2024 рік. 

 

 Підбиваючи підсумки роботи, Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень.
 Ярославу Рудику – проаналізувати та представити на розширеному засіданні ректорату підсумки зимової екзаменаційної сесії; активізувати підготовку до проведення Всеукраїнської університетської олімпіади.
 Валерію Іщенку – контролювати тепловий режим у навчальних корпусах і гуртожитках.
 Начальнику відділу координації діяльності навчально-дослідних господарств та Боярської лісової дослідної станції Миколі Грунтковському – проаналізувати стан посівів у науково-дослідних господарств.
 Начальнику військово-мобілізаційного підрозділу та співпраці зі Збройними Силами України Генадію Ржевському – жорстко дотримуватися вимог законодавства про призов військовозобов’язаних.
 Володимиру Отченашку – надати пропозиції до законопроєкту про плагіат.
 Директору ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Сергію Михнюку – вивчити думку членів сенату Студентської організації стосовно законодавчих ініціатив МОН про зміну фінансової системи, порядку обрання ректора та вилучення ВСП із складу університетів; підготувати пропозиції стосовно законопроєкту про розширення прав органів студентського самоврядування та забезпечення прав здобувачів вищої освіти; активізувати роботу по створенню університетського телебачення із залученням студентів спеціальності «Журналістика».

 

 

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook