Профорієнтаційна робота ННІ неперервної освіти і туризму проводиться ефективно та системно

15 січня 2024 року

   Профорієнтаційна діяльність є одним із важливих напрямів роботи університету. Тут проводиться ціла система заходів, які покликані стимулювати шкільну молодь до пошуку свого майбутнього фаху серед спеціальностей, які пропонуються тут. Придивитися до професії, побачити її зсередини, з’ясувати переваги і можливості, приміряти свої здібності і бажання до вимог того чи іншого фаху - все це включає профорієнтаційна робота університету. І не просто загітувати до вступу саме в цей університет, а допомогти знайти професію, що буде найефективнішим засобом зростання людини як фахівця та особистості, що проявляє розумну ініціативу,прагне до інтелектуальної та трудової свободи.

   Сьогодні такі заходи вимагають постійного оновлення, пошуку нових форм і методів донесення інформації до старшокласників. Це не просто лекція про вибір пропонованих університетом професій, а демонстрація можливостей і переваг того чи іншого фаху і відповідності його здібностям молодої людини та потребам держави. Тільки так можна зацікавити сучасного старшокласника. А ще обов’язково варто до профорієнтаційних заходів залучити представників Студентського сенату. Бо найбільш ефективно може переконати «рівний – рівного» зацікавити тим, що цікавить самих студентів, мотивувати зробити правильний вибір у пошуку майбутньої професії. Окрім того профорієнтація – це не про те, ким буде наш абітурієнт. Це про те, ким він є. Які навички і знання він уже отримав, до яких має схильність.

   ННІ неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України забезпечує неперервну освіту. А метою неперервної освіти є становлення й розвиток особистості як у періоди її фізичного і соціально-психологічного дорослішання, розквіту й стабілізації життєвих сил та здібностей, так і в періоді, коли на перший план у літньої людини виходить завдання компенсації сил і можливостей, що поступово втрачаються. Неперервна освіта покликана підвищувати рівень загальних знань і розширювати можливості участі громадян у культурній, політичній, соціальній діяльності країни, а також сприяти посиленню позиції людини у професійній діяльності.
   Національний університет біоресурсів і природокористування України – це заклад освіти, що має 125-річну історію, посідає провідні місця у міжнародних та національних рейтингах, є акредитованим за міжнародною системою менеджменту якості ISO 9001-2015 у галузях: освітня та наукова діяльність.
  Науково-педагогічні працівники ННІ неперервної освіти і туризму проводять активну профорієнтаційну діяльність у школах, гімназіях та ліцеях шляхом активної участі у днях відкритих дверей як офлайн, так і онлайн. Профорієнтаційна робота проводиться за такими основними спеціальностями: «Публічне управління та адміністрування», «Готельно-ресторанна справа», «Туризм».
   У межах профорієнтаційної діяльності ННІ неперервної освіти і туризму системно працює над розширенням мережі шкіл, гімназій, ліцеїв, коледжів для співпраці та партнерства. Наприклад, 13 березня 2024 року на базі кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва і кафедри готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України відбудеться ІІ Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Наукові здобутки студентської та учнівської молоді з реалізації Плану відновлення України» за участю представників органів публічної влади, наукової спільноти, студентства та учнівської молоді. До участі у конференції запрошуються учні старших класів шкіл, гімназій, ліцеїв, випускники коледжів.
   Спеціальності та програми ННІ неперервної освіти і туризму мають конкурентні переваги, які в комплексі забезпечують підготовку висококваліфікованих фахівців для всіх сфер життєдіяльності суспільства.

   Відомий мислитель Конфуцій писав: «Вибери професію, яку ти любиш, і тобі не доведеться працювати жодного дня в твоєму житті». Тож бажаємо нашим майбутнім абітурієнтам обирати професію з любов’ю та пам’ятати про відповідальність за власний вибір. Разом до Перемоги і відбудови сильної і процвітаючої України!

Людмила ГОРБАТА,
доцент кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook