Відбулося чергове засідання навчально-методичної ради факультету ветеринарної медицини

18 січня 2024, 8:49
ФВМ НУБіП України

   17 січня 2024 року під головуванням професора Володимира Костюка відбулося чергове у цьому навчальному році і перше у календарному 2024 році засідання Навчально-методичної ради факультету ветеринарної медицини. На початку головуючий привітав членів Навчально-методичної ради із Різдвяними та Новорічними святами і побажав усім плідної роботи у новому році.

   На засіданні було розглянуто питання щодо вибіркових дисциплін. Зокрема, за поданням професора кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, д. вет. н. Володимира Духницького пропонувалося внесення до освітньої програми нової вибіркової дисципліни «Ветеринарна мікотоксикологія». Після обговорення доцільності введення такої вибіркової дисципліни до Навчального плану підготовки фахівців спеціальності «Ветеринарна медицина» та обґрунтувань і анотації самої дисципліни, представлених автором, було вирішено зробити заміну вибіркової дисципліни «Клінічна фармакологія» на вибіркову дисципліну «Ветеринарна мікотоксикологія». Також за поданням завідувача кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, к. вет. н. Вадима Іщенка обговорювалась доцільність зміни назви вибіркової дисципліни «Антибіотикорезистентність і раціональна антибіотикотерапія» на більш коректну і науково обґрунтовану назву «Основи раціонального застосування протимікробних ветеринарних лікарських засобів», яка відповідає сучасним світовим підходам щодо правил і вимог застосування різних протимікробних засобів у ветеринарній медицині. Одностайним рішенням присутніх на засіданні членів Навчально-методичної ради факультету було підтримано пропозицію Вадима Іщенка внести цю дисципліну в оновлений Навчальний план підготовки як «Основи раціонального застосування протимікробних ветеринарних лікарських засобів».

 

   За участі експертної комісії факультету з розгляду навчально-методичної літератури було прийнято рішення щодо необхідності узгодження складу авторських колективів та назви і змісту деяких навчальних посібників, запланованих до видання науково-педагогічними працівниками факультету у 2024 році.

   На засіданні було розглянуто й інші актуальні питання та завдання, над якими необхідно працювати членам навчально-методичної ради та всім науково-педагогічним співробітникам факультету у 2024 році.

Голова Навчально-методичної ради, професор, д.вет.н.,
Володимир Костюк
Секретар Навчально-методичної ради, доцент, д.вет.н.,
Ірина Деркач

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook