Успішний захист кваліфікаційних магістерських робіт на факультеті енергетики та електротехніки

19 січня 2024 року

1Упродовж півтора року магістранти ОП «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» відповідально працювали над своїми магістерськими дослідженнями, і відповідно до графіка освітнього процесу підготовки фахівців ОС «Магістр» з 11 по 28 грудня 2023 року на факультеті енергетики та електротехніки відбувся захист кваліфікаційних магістерських робіт здобувачів вищої освіти зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

23Науково значимі теми робіт, ґрунтовний та детальний аналіз технічної та методичної літератури, патентний пошук, розробка експериментальних методик дослідження та їх обґрунтування – все це стало основою для цікавого та якісного захисту магістерських робіт.

45Екзаменаційна комісія під головуванням канд.техн.наук, доцента кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій НУБіП України Олександра Синявського, заступника голови комісії, декана факультету енергетики та електротехніки, канд.техн.наук, доцента Василя Бунька та членів комісії: докт.техн.наук, професора кафедри електротехнологій та експлуатації енергообладнання Анатолія Чміля та завідувача кафедри енергетики і автоматики, канд.техн.наук, доцента Василя Рамша уважно заслухала доповіді магістрантів, розглянули представлені презентації, а також детально ознайомились із кваліфікаційними роботами, над якими працювали магістранти випускних груп протягом певного періоду часу відведеного на відповідні дослідження в галузі електричної інженерії.

67Слід зауважити, що кваліфікаційні роботи були зорієнтовані на дослідженні та обґрунтуванні певних процесів в галузі електроенергетики, автоматизації, електропостачання та енергозбереження. Багато робіт стосувалися обґрунтування модернізації, реконструкції та удосконалення існуючих електротехнологій, систем енергозабезпечення та електропостачання як сільськогосподарських підприємств так і електроенергетичних об’єктів.

Цікавими виявились окремі розробки магістрантів, котрі стосувались досліджень та впровадження ІоТ технологій, геліоустановок з використанням системи позиціонування, електроустановок на базі відновлювальних джерел енергії, SMART технологій, аналізу і моделювання систем автоматизованого електроприводу, систем релейного захисту та протиаварійної автоматики на базі сучасних мікропроцесорних пристроїв тощо.

89Екзаменаційна комісія та присутні роботодавці високо оцінили теоретичну та практичну підготовку магістрантів-енергетиків, зазначивши, що особливої уваги заслуговують роботи здобувачів магістратури: Андрія Якобчука, Миколи Рудницького, Івана Прохорчука, Михайла Пасічника, Олександра Кондрата, Віктора Ломаги, Ігоря Литвинчука, Володимира Герцика, Ігоря Дурисвіта, Олександра Джуса.

Сподіваємось, що дані практичні та теоретичні дослідження, розробка нових, сучасних, ефективних електротехнологій та енергосистем будуть впроваджені в багатьох аграрних господарствах, підприємствах, виробничих структурах та об’єктах нашого регіону та інших областей.

ВІТАЄМО НАШИХ ВИПУСКНИКІВ З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ МАГІСТЕРСЬКИХ РОБІТ ТА БАЖАЄМО ПОДАЛЬШИХ НАУКОВИХ ТА ТВОРЧИХ ЗДОБУТКІВ!!!

Заступник голови екзаменаційної комісії

Василь БУНЬКО

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook