Відкриття освітньої програми «Готельно-ресторанний бізнес» на другому (магістерському) рівні вищої освіти

31 березня 2023 року

     Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму з метою забезпечення ступеневої підготовки здобувачів вищої освіти, наявного запиту з боку студентів, які здобувають освіту за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», існуючого попиту стейкхолдерів на кваліфікованих фахівців ініціювала відкриття освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанний бізнес» другого (магістерського) рівня за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування».
    Освітньо-професійну програму розроблено з урахуванням положень Стандарту вищої освіти, вивчення досвіду аналогічних вітчизняних та іноземних програм, врахування рекомендацій роботодавців щодо забезпечення формування загальних та спеціальних (фахових) компетентностей у майбутніх фахівців галузі.
    Проект освітньо-професійної програми було оприлюднено на сайті кафедри для публічного обговорення. Надані роботодавцями пропозиції щодо посилення екологічної та психологічної складових у підготовці фахівців для сфери гостинності враховано при визначенні переліку дисциплін обов’язкової та вибіркової компонент, розширено тематику магістерських кваліфікаційних робіт з урахуванням потреб галузі.
    Після доопрацювання проект ОПП обговорювався на засіданнях кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, науково-методичної ради та вченої ради ННІ неперервної освіти і туризму. До обговорення залучалися потенційні здобувачі, провідні фахівці-практики, роботодавці, стейкхолдери та колеги з академічного середовища.

Щиро дякуємо усім причетним!

Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
гарант ОП «Готельно-ресторанний бізнес»

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook