Тиждень профорієнтаційної роботи кафедри фізики для майбутніх енергетиків і автоматників

21 січня 2024 року

У відповідності до затвердженого плану профорієнтаційної роботи ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження на 2024 рік кафедра фізики провела тиждень, насичений зустрічами з учнями 11-х класів – випускниками закладів повної загальної середньої освіти.
Представники кафедри працювали дистанційно зі школами північного регіону Сумщини.

 

У ході он-лайн зустрічей з потенційними вступниками викладачі кафедри фізики донесли до широкого загалу школярів важливість усвідомленого обрання подальшого життєвого шляху.
Досвідчені методисти і педагоги запропонували майбутнім вступникам реалізувати себе у складних інженерних професіях шляхом особистісного розвитку в процесі майбутнього набуття фаху.

 

Тут пріоритетними є освітні програми, за якими здійснює діяльність Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлювальними джерелами» спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», однойменної освітньої програми спеціальності 144 «Теплоенергетика», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» спеціальності 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка».

 

Для профорієнтаційних заходів були задіяні декілька закладів освіти, з якими підписано у поточному навчальному році були укладені двосторонні Угоду про співпрацю, розроблені та схвалені відповідні плани спільних заходів, а саме:

  • Глухівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Глухівської міської ради Сумської області;
  • Глухівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Глухівської міської ради Сумської області;
  • Глухівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Глухівської міської ради Сумської області;
  • КЗ СОР Глухівський ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою;
  • Некрасівський НВК ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів Шосткинського району.

Учні і співробітники закладів середньої освіти були забезпечені рекламно-інформаційними матеріалами про спеціальності та освітні професійні програми інституту.
Серед основних заходів, учням анонсували цікаві програми та формат проведення Школи юного дослідника кафедрою фізики, долученням до роботи постійно діючих консультаційно-підготовчих курсах для складання Національного мультипредметного тесту, участі у Всеукраїнській олімпіаді НУБіП України для професійної орієнтації випускників шкіл та коледжів.

 

Родзинкою програми роботи з школярами стала презентація науковим керівником Борисом Грудиніним роботи гуртка «Фізика в дослідженні космосу». Роботою гуртка зацікавилися декілька учнів.
Згідно домовленостей у найближчий час будуть проведені авторські гостьові лекції професорів Бориса Грудиніна та Анатолія Відьмаченка учням старших класів шкіл.
Окремим напрямом профорієнтації будуть онлайн лабораторні фізичні досліди на спеціалізованому обладнанні кафедри фізики.

 

Спілкування з учасниками заходу посіяло упевнений оптимізм щодо долучення вже цього року випускників згаданих шкіл до родини енергетиків і автоматників НУБіП України.


Борис Грудинін,
професор кафедри фізики
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook