Кафедрою фінансів підведено підсумки роботи у 2023 році та окреслено плани на 2024 рік

29 грудня 2023 року

     В очікуванні нового 2024 року хочемо пригадати знакові події та підвести підсумки роботи кафедри фінансів у 2023 році.
    Найвизначнішою подією 2023 року для кафедри фінансів стало святкування 30-річчя кафедри. З нагоди святкування ювілею, 5 жовтня 2023 року. було проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Фінансово-кредитне та обліково-аналітичне забезпечення післявоєнного відновлення економіки України».
 

 
      Протягом 2023 року викладачі кафедри фінансів, аспіранти, студенти долучалися до онлайн лекцій, семінарів, дискусій, конференцій, тощо.
    Так у березні прослухали онлайн лекцію: «Світовий банк в Україні: створення професійного опитування» від Київської Школи Економіки на якій організаторами було запропоновано співпрацю Агроцентру KSE з університетами та зазначено, що після Перемоги України необхідно буде рахувати реконструкцію, запроваджувати політичні інструменти, визначати чи достатньо у державних органів влади ресурсів для надання допомоги, тощо.
 
    В квітні та травні відвідали онлайн дискусії: «13-та програма МВФ для України: чи зможе країна вийти з «реанімації» представлена CASE Україна в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні та «Як програма МВФ вплине на бюджет, податки та стабільність в Україні? Огляд економіки у квітні». В дискусіях піднімались питання: «Що відбувається зараз в економіці країни? Які тенденції спостерігаються і які очікування на поточний рік? Що потрібно зробити, щоб поточна 13-та програма МВФ нарешті стала останньою «реанімаційною» програмою для України?». В рамках дискусії обговорювалась нова програма МВФ, її вплив на податки, бюджет та стабільність України.
 
    30 березня 2023 року було проведено I етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Публічні фінанси». В олімпіаді взяли участь 39 студентів 2–4 курсу навчання ОС «Бакалавр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». За результатами І етапу олімпіади з дисципліни «Публічні фінанси» переможцями стали:
  • 1 місцеАндрій КРАВЦОВ, студент 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»;
  • 2 місцеЯна ГЕДІНА, студентка 3 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»;
  • 3 місцеМикола ЧЕРВОНЮК, студент 3 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».
 
 
    31 березня 2023 року на кафедрі фінансів був проведений І тур Всеукраїнського конкурсу наукових робіт за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» в очно-дистанційному форматі. В ході жвавої дискусії та обговорення кращі наукові роботи були рекомендовані до участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу наукових робіт за відповідними галузями знань і спеціальностями.
 
 
   Кафедра фінансів економічного факультету НУБіП України плідно розпочала свою роботу в другому навчальному семестрі 2022-2023 навчального року організувавши курси підвищення професійних компетентностей за напрямом «Управління публічними фінансами». Не зважаючи на складні умови, у заході, який проходив з 30 січня по 4 лютого, взяли участь понад 100 учасників, серед яких викладачі ЗВО України, фінансисти, податківці, провідні науковці, аспіранти. В результаті слухачі отримали сертифікат підвищення кваліфікації за професійною програмою «Управління публічними фінансами».
 
 
 
Кафедра фінансів пишається асистентом кафедри Максимом КЛИМЕНКОМ, який у 2023 році успішно захистив дисертацію на здобуття PhD за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування» під керівництвом кандидата економічних наук, доцента Олександра ЛАБЕНКА. Наразі наш молодий і перспективний асистент змістовно, насичено, цікаво проводить заняття зі студентами економічного факультету.
 
 
   Окремо необхідно відзначити кандидата економічних наук, доцента кафедри фінансів Зою ТІТЕНКО, яка успішно пройшла передзахист докторської дисертації зі спеціальності 08.00.08 – гроші, фінанси і кредит (науковий консультант – доктор економічних наук, професор Надія ДАВИДЕНКО).
   Кафедра фінансів у 2023 році продовжила опанування плідного напрямку щодо співпраці між бізнесом і наукою, як ключового фактору для наукового прогресу та інноваційного розвитку економіки нашої держави.     
    В рамках міжнародної наукової співпраці доктор економічних наук, професор Юлія НЕГОДА прийняла активну участь у "Perspektywy Women in Tech Summit 2023".
 
 
   25 вересня 2023 року на кафедрі фінансів під головуванням в.о. завідувача кафедри, доктора економічних наук, професора Наталії ШВЕЦЬ відбулася онлайн-зустріч з представниками бізнесу щодо пошуку нових можливостей співпраці. 26 вересня 2023 року за ініціативи доктора економічних наук, доцента кафедри фінансів Олени ЛЕМІШКО, для магістрів першого року навчання було проведено гостьову лекцію на тему: «Інтеграція українських агровиробників у світові вимоги зі сталого розвитку», яку провів Олексій ОМЕЛЯНЕНКО, керівник проєкту, запровадженого Бернським університетом прикладних наук (Bern University of Applied Sciences).
 
 
    Найкращою нагородою для викладача є подяка студентів. Кафедра фінансів пишається тим, що серед кращих викладачів університету, яких обрали випускники бакалаврату 2023 року є і викладач кафедри, доктор економічних наук, доцент кафедри фінансів Олена ЛЕМІШКО.
   Окремі слова подяки кандидату економічних наук, доценту кафедри фінансів Надії МРАЧКОВСЬКІЙ! Уклінно дякуємо Вам, Надія Контянтинівна, за вклад у надближення нашої Перемоги! Чекаємо на Вас у наших мирних аудиторіях якнайскоріше!
   Колектив кафедри фінансів зважаючи на вагомі здобутки 2023 року, ставить не менш амбітні плани на 2024 рік, серед яких найважливішими є: успішне проходження акредитації освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії, подальше професійне зростання викладацького складу кафедри, поглиблення наукової співпраці з провідними ЗВО України та зарубіжжя та, безперечно, успішна реалізація вступної кампанії 2024 року й залучення якомога більшої кількості абітурієнтів на навчання до нашого висококваліфікованого колективу.
ДИВИМОСЯ ВПЕВНЕНО У МАЙБЕТНЄ!
 
Наталія ШВЕЦЬ, в.о. завідувача кафедри фінансів,
Олена ЛЕМІШКО, доцент кафедри фінансів,
Інна ДОЛЖЕНКО, доцент кафедри фінансів,
Лариса ОЛІЙНИК, доцент кафедри фінансів

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook