ПЛІДНА ЗУСТРІЧ НПП КАФЕДРИ ФІТОПАТОЛОГІЇ ІМ. АКАД. В.Ф. ПЕРЕСИПКІНА З РОБОТОДАВЦЯМИ

24 січня 2024, 12:40

  23 січня 2024 року відбулась робоча зустріч НПП кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна зі стейкхолдером факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, керівником напрямку роботи з національними дистрибьюторами ТОВ «Альфа Смарт Агро» Куліковим Сергієм Вікторовичем.


 

  Участь у зустрічі взяли завідувач кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна к.с.-г.н., доц. Гентош Д.Т., д.с.-г.н., проф. Патика М.В., д.с.-г.н., проф. Піковський М.Й., к.б.н., доц. Башта О.В., к.с.-г.н., доц. Глим`язний В.А., к.б.н., асист. Вуєк А.О. та асист. Оліфер Д.Р. які підтвердили доцільність проведення таких зустрічей з представниками роботодавців.
  Куліков Сергій Вікторович у своєму виступі представив основні напрямки діяльності ТОВ «Альфа Смарт Агро» і зупинився на питаннях, які стосуються саме галузі «202 Захист та карантин рослин». Також Сергій Вікторович акцентував увагу на гарантіях, які надає ТОВ «Альфа Смарт Агро» здобувачам, які виявили бажання проходити виробничі стажування на підприємстві.

  Завідувач кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна Гентош Дмитро Тарасович ознайомив стейкхолдера із роботою навчальної та науково-дослідної лабораторій. Він відмітив що, на базі кафедри працюють чотири студентських наукових гуртки, а саме «Прогнозу розвитку хвороб», «Загальної мікології», «Імунітету рослин» та «Фітопатології». Розповів про надання допомоги викладачами кафедри здобувачам освіти в організації і проведенні науково-дослідної роботи, консультацій студентам щодо сучасних вимог до фахівців фітопатологів.

  Доктор сільськогосподарських наук, професор Піковський Мирослав Йосипович, як гарант освітньо-професійної програми «Захист і карантин рослин» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 202 «Захист і карантин рослин», розповів про вимоги та особливості акредитації зазначеної програми. Зокрема, було зазначено про особливу роль зустрічей із стейкхолдерами. Цікавою та плідною виявилась дискусія щодо вибіркових дисциплін для студентів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології та дипломників кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна.
  Результатом зустрічі стала домовленість про заключення договору про співпрацю та проходження студентами виробничої практики на базі ТОВ «Альфа Смарт Агро».
  Підсумовуючи результати зустрічі, завідувач кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна Гентош Д.Т. щиро подякував учасникам за роботу, проявлену ініціативу, активну участь в засіданні та закликав всіх до подальшої співпраці задля удосконалення професійної підготовки майбутніх фахівців.

Завідувач кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна Дмитро ГЕНТОШ

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook