Враження студентів спеціальності «Професійна освіта» про навчання у НУБіП України

25 січня 2024, 9:52

Сьогодні, коли рідна країна перебуває в надскладних умовах воєнного стану та пандемії, у кожного з нас є свій фронт: хтось на передовій захищає рідну землю зі зброєю в руках; хтось рятує у лікарнях життя; хтось утримує виробництво і слухняно сплачує податки, аби підтримати економіку країни; хтось пече пиріжки для захисників чи купує їм теплий одяг. Не менш важливим сьогодні є освітній фронт, бо, тільки будучи освіченими, поінформованими, ми можемо бути сильними, ми можемо працювати на благо і процвітання рідної України.

У Національному університеті біоресурсів і природокористування України навчальний рік для першокурсників бакалаврату проходить у змішаному форматі (очно та дистанційно), що забезпечує можливості для навчання студентам, які знаходяться у різних життєвих ситуаціях.

Про особливості навчання студентів першого року навчання скороченого терміну ми поговорили зі студентами групи ПО-23003 бск, які вступили до університету після закінчення коледжів. У групі їх 40 осіб, різного віку і статі, з різних куточків України.

Чому саме НУБіП України?

Юрійчук Василь: «Я – випускник ВСП «Заліщицький ФК ім. Є. Храпливого НУБіП України». Для мене питання стосовно продовження навчання не стояло гостро. Ще навчаючись у коледжі, я розумів, що далі навчатимусь у НУБіП».

Яковенко Олександр: «Мій вибір університету та спеціальності був визначений кількома факторами. По-перше, високий рейтинг університету та його відмінна репутація в галузі освіти. Я також врахував рекомендацію друга, який успішно завершив навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті та вже вступив до магістратури».

Труш (Заєць) Марія: «Обираючи заклад вищої освіти, я чітко визначила критерії вибору. Тому я ретельно вивчила рейтинги багатьох університетів і вирішила, що Національний університет біоресурсів та природокористування є тим самим закладом, у якому я б хотіла отримувати вищу освіту. Крім того, мої сумніви чи вагання були абсолютно розвіяні після зустрічі із НПП кафедри Русланом Сопівником та Лідією Чередник. Я дуже вдячна їм за їх професіоналізм, щирість, відкритість, готовність до діалогу, відданість своїй справі».

Які враження від навчання, які предмети і які викладачі подобаються найбільше? Чи задоволені рівнем викладання освітніх компонентів?

Сорокун Аліна: «Так багато нового і так багато незвичного! Але скажу одне: мені цікаво. Кожне заняття не схоже на попереднє, викладачами використовують різні нетрадиційні форми проведення занять, для нас організовують цікаві зустрічі та екскурсії».

Юрійчук Василь: «Найбільше запам’ятовується, звичайно, щось нетрадиційне. Дуже сподобались заняття з Лайф-коучингу викладача Надії Діри з використанням тренінгових технологій, ділових ігор. Захоплююче подають навчальний матеріал НПП Оксана Гончарук, Олег Єресько. Коли ти уже закінчив коледж, маєш певний досвід навчання, то уже по-іншому оцінюєш і уміння викладачів говорити просто про складне, і їх вимогливість».

Яковенко Олександр: «Найбільше подобається опановувати дисципліни, що пов’язані з педагогікою та особистісним розвитком. У цьому плані я дуже задовлений рівнем викладання усіх дисциплін. Не можу сказати, що щось нудно чи не цікаво. Навпаки, з нетерпінням чекаєш кожного наступного заняття».

Назвіть моменти, які запамятались найбільше за період навчання.

Труш (Заєць) Марія: «Я можу згадати багато яскравих моментів, які запам'ятались. Це, перш за все, посвята у студенти: було дуже урочисто, зворушливо, цікаво. Перший раз бачиш студентів своєї групи, всі у вишиванках, знайомство із керівництвом університету, слово ректора, присяга студента НУБіП України... Дуже емоційне свято!»

Марков Євген: «Особливо запамяталась екскурсія на виробництво однієї з найбільших українських торгівельних мереж продовольчих супермаркетів - «Сільпо», яка була організована для студентів нашої групи викладачем дисципліни «Загальна та професійна педагогіка» Оксаною Гончарук. Ми були вражені обсягами виробництва, сучасними техногіями, цікавою розповіддю заступника директора з персоналу регіону «Центр» МТЦ «Сільпо» м. Києва Юлії Євтушенко».

 

Юрійчук Василь: «Для мене в опануванні чогось нового є дуже важливою практична сторона питання. Саме тому для мене дуже цікавими є ті моменти, завдяки яким я розумію, як теорію можна застосовувати на практиці, у майбутній професійній діяльності, у повсякденному житті. Цікавою була екскурсія на розсадник лікарських та фітоенергетичних культур, організована викладачем Вікторією Пилипенко у рамках вивчення дисципліни «Технології виробництва та переробки продукції рослинництва».

Яковенко Олександр: «Вражає рівень організованості кожного заходу, на якому нам довелось бути присутніми. Кожен раз це цікаво, урочисто, по-новому. Навіть зустрічі, здавалося б, організаційного чи інформаційного характеру чітко продумані. Звичайно, вразила Посвята у студенти, урочистості з нагоди вручення студентського квитка та залікової книжки, які проходили у Ботанічному саду університету. День незалежності, конференція до Дня соборності України».

Сорокун Аліна: «Для мене дуже важливою є власна самореалізація. Можливість займатись вокалом у мистецькій студії «7 сходинок», яким керує народний артист України Роман Рудий, - це просто супер. У вересні я представляла свою спеціальність «Професійна освіта» у традиційному конкурсі «Пісня першокурсника», який у 2023 році став конкурсом патріотичної пісні».

Чи пов’язуєте ви навчання за магістерською програмою із Національним університетом біоресурсів і природокористування України»?

Хвостенко Едуард: «Хто прийшов у НУБіП, той вряд чи стане шукати собі інший заклад освіти для опанування магістерської програми. Звичайно, маю мрію закінчити магістратуру саме тут, за спеціальністю «Інформаційно-комунікаційні технології».

Яковенко Олександр: «Своє майбутнє я пов’язую з педагогікою. Тому планую ретельно готуватись до вступу у магістратуру та продовжувати навчання саме тут, у НУБіП України».

Труш (Заєць) Марія: «Мрію стати педагогом, викладачем закладу вищої освіти. Тому для мене не стоїть питання, у який заклад вступати до магістратури. Мрію отримати диплом бакалавра та стати студенткою магістратури НУБіП України».

 

 

Інтерв’ю провела наставник групи ПО-23003
старший викладач кафедри педагогіки
Лідія Чередник

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook