НУБіП чекає талановитих!

22 січня 2024, 12:37

 Талант — це передусім 

 вміння зробити правильний вибір.
Роберт де Ніро
 
Професійне самовизначення  - цещорічна серйозна життєва потреба для  сотень тисяч юнаків і дівчат, що завершили шкільне навчання і починають шукати застосування своїм силам і здібностям у дорослому житті, адже вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства, бо  це по  вибір життєвого шляху, вибір долі. Від вибору професії до душі у великій мірі залежить задоволення людини своєю долею, її щастя. Вибір професії — точка, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, де можливе й необхідне поєднання особистих і загальних інтересів
Правильний вибір професії — це моральне задоволення, висока самооцінка, висока продуктивність праці, висока якість продукції.
     Саме тому НУБіП України надає неабиякого значення профорієнтаційній діяльності, аби ознайомити старшокласників з різними професіями, які можна тут отримати, зі змістом трудової діяльності в галузі кожної з них, з вимогами, які ці професії висувають.
      Але, окрім професійної діагностики, професійної консультації, методом профорієнтації є… здивування! І ось тут у профорієнтацію вступає кафедра культурології. Мабуть, саме здивування протягом кількох учнівських уроків тримало увагу учнів Великодимерського ліцею, гімназії-інтернату № 13 м.Києва, школи 1-3 ступенів 170 м. Києва, Херсонського Таврійського ліцею мистецтв Херсонської міської ради, ЗОШ 10 та 7 м. Тернополя 
 
       Так, учні чекали звичної розповіді про спеціальності, можливості і правила. Але все пішло не так:  актори народного театру «Березіль» представили топ-10 цікавинок НУБіП, а потім розповіли про те, чому їм так подобається тут навчатися.
            
    Ось тут випускники заворушилися… Як? Ветеринари співають? Агрономи танцюють? Тваринники малюють? « А чому б і ні?» - говорили викладачі кафедри.  
«Уява малює, розум порівнює, смак відбирає, талант виконує» - словами
Гастона Левіса говорила Ярина Пузиренко. «Для людини з талантом і любов'ю до праці не існує перешкод», - як казав Людвіг Бетховен, стверджував Віктор Кавун. «Про свої здібності людина може дізнатися, тільки спробувавши прикласти їх», - повчав, як Луцій Анней (син) Сенека, Роман Рудий.  «Людина, що володіє вродженим талантом, відчуває найбільше щастя тоді, коли використовує цей талант», - словами Йоганна Вольфгага Гете переконувала Владислава Чайка. « У кожній людині сонце. Тільки дайте йому світити»,- стверджувала, як Сократ, Ірина Литвиненко.  «Талант – це джерело, що несе все нові води. Але це джерело висихає, якщо ним неправильно користуватися», - наводила слова Людвіга Вітгенштейна Ольга Сауріна.
          А скільки ще всього ми представили… Бо ж талановита людина талановита у всьому! І НУБіП цьому – приклад!
  

       Віримо, що наші зусилля – не марні. НУБіП чекає не лише майбутніх фахівців, а й таланти!!!

Ірина Майданюк, завідувач кафедри культурології

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook