Успіхів на професійній ниві нашій випускниці!!!

25 січня 2024, 20:20

Вчора – успішна, старанна студентка, а сьогодні – висококваліфікований фахівець галузі! Це початок історії успіху магістрантки кафедри земельного кадастру факультету землевпорядкування Крехняк Анастасії. Ще під час навчання на бакалавра Анастасія займалась дослідницькою і науковою роботою в гуртку «Кадастрово-реєстраційна діяльність» (Керівник гуртка - Тихенко Ольга). Результати роботи були представлені і в публікації у фаховому виданні «Землеустрій, кадастр і моніторинг земель» (Tykhenko, O., & Shamchuk, A. (2022). Показники якісного стану ґрунтів як основа раціонального використання земель. Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 0(2), 75-84. doi: http://dx.doi.org/10.31548/zemleustriy2022.02.07)

Вступивши до магістратури, Анастасія Крехняк під керівництвом доцента кафедри земельного кадастру Тихенко Ольги написала і успішно захистила магістерську кваліфікаційну роботу на тему «Особливості використання та охорони земель Пісківської територіальної громади». На сучасному етапі реформування місцевого самоврядування раціональне використання та охорона земельних ресурсів територіальних громад вимагають комплексного підходу, де екологічні та економічні аспекти співіснують у гармонії з метою забезпечення благополуччя сучасних громад та збереження земель для благополуччя майбутніх поколінь.

Відновити громаду, впровадити нові методики управління земельними ресурсами – така мета у 22-річної Анастасії Крехняк, провідного фахівця-землевпорядника Пісківської громади Бучанського району Київщини. Анастасія має чіткий план щодо того, як організувати відбудову, адже нещодавно дівчина закінчила магістратуру у Національному університеті біоресурсів та природокористування, де вивчала просторове планування розвитку територій громад за методичними матеріалами від Програми USAID АГРО. Саме принципи сучасного просторового планування територій громад допоможуть правильно організувати територію, привабити інвесторів, і забезпечити благополуччя мешканців.

Щоб спростити громадам процес впровадження просторового планування, Програма USAID АГРО розробила онлайн-платформу plangromad.com.ua. Завдяки цьому інструменту вже 90 із 1469 громад України почали підготовчий етап розробки комплексних планів просторового розвитку.

Вітаємо Анастасію Крехняк та бажаємо нових здобутків!

Наталія Бавровська, доцент кафедри земельного кадастру

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook