Участь кафедри комп’ютерних наук у Всеукраїнському семінарі

24 січня 2024, 16:00
Київ. Факультет інформаційних технологій НУБіП України

24 січня 2024 року відбувся Всеукраїнський семінар «Практичний досвід постановки лабораторної роботи та її проведення: дистанційне та очне проведення занять». У межах роботи семінару було розглянуто специфіку та особливості проведення очних та дистанційних занять з курсів «Основи програмування», «Програмування», «Об’єктно-орієнтоване програмування», «Програмування вбудованих систем» та «Комп’ютерні мережі». У ролі спікерів виступали представники Державного університету «Житомирська політехніка» та нашого факультету. Активну участь у цьому семінарі взяли представники нашої кафедри – Белла Голуб, Юлія Боярінова, Тарас Лендєл.

Белла Голуб розказала в цілому, як бачить наша кафедра викладання дисциплін, пов’язаних з програмуванням, послідовність їх викладання, зміст цих дисциплін і, звісно, мови програмування, що вивчаються. Також нею було показано роботу порталу elearn.nubip.edb.ua, який відіграє вагому роль в організації процесу навчання.

Наступною виступала Юлія Боярінова, яка вже 8 років викладає дисципліну «Програмування» для студентів нашого факультету. Концептуально підхід, що застосовується нашою кафедрою, полягає у зануренні у світ програмування, починаючи з мови С. Саме з цієї мови варто розпочати навчання молодої людини основам розробки алгоритмів, розумінню того, що відбувається при компіляції програмного коду, при роботі програми. Звісно, мова С дозволяє продемонструвати і низькорівневий доступ до апаратної частини комп’ютера. Юлія Боярінова також поділилася інформацією, як проводяться лекційні і лабораторні заняття в очному і дистанційному режимах.

Після Юлії Боярінової слово було надано Тарасу Лендєлу. Він викладає дисципліну «Програмування вбудованих систем». На відміну від дисципліни «Програмування», ця дисципліна розрахована на певний рівень знань студента, володіння мовою С++, яка вивчається протягом викладання курсу «Об’єктно-орієнтоване програмування». Крім того, Тарас Лендєл зазначив, що лабораторні роботи проводяться із застосуванням контролерів, датчиків і виконавчих механізмів. Все це нібито ускладнює проведення лабораторних робіт дистанційно, але застосування віртуальної лабораторії дозволяє і в дистанційному режимі успішно їх проводити.

Дякуємо керівництву факультету за можливість прийняти участь в семінарі. Бажаємо всім наснаги у нашій роботі. Тримаємо освітянський фронт.

Б.Голуб, зав. кафедри КН

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook