Співбесіди із завідувачами кафедр факультету землевпорядкування: шлях до високих стандартів та інновацій у 2024 році

26 січня 2024 року
факультет землевпорядкування
  Щорічні співбесіди адміністрації факультету землевпорядкування із керівниками структурних підрозділів традиційно проводяться протягом січня і дають чіткі орієнтири розвитку очільникам кафедр на поточний рік.

  Персональні співбесіди із завідувачами кафедр факультету землевпорядкування були проведені відповідно до розпорядження декана факультету Тараса Євсюкова з метою формування подальших шляхів розвитку й завдань для структурних підрозділів факультету на 2024 рік. Під час зустрічей, кожен із завідувачів кафедр у своїй доповіді зосередив увагу на питаннях кадрової стратегії структурного підрозділу та її реалізації у 2024 р., організації та якості освітнього процесу і стану наповнення та атестації електронних навчальних курсів з дисциплін, які викладаються на кафедрі. Окрема увага відводилась питанням проведення профорієнтаційної роботи співробітниками у 2024 р., створення профорієнтаційних центрів в регіонах України, якості виконання наказів ректора та розпоряджень декана, науково-інноваційній діяльності та публікаційної активності науково-педагогічних працівників у наукометричних базах Scopus і Web of Science, здобуття наукових грантів і подання наукових проектів у 2024 році.
  Крім того, аналізувалися особисті результати роботи протягом 2023 року співробітників, визначалася їхня особиста роль у розвитку кафедри, факультету та Університету. Керівники кафедр охоче ділилися своїми планами на рік. Заступником декана з навчальної та виховної роботи Олександром Шевченком було акцентовано увагу і на результати опитування здобувачів, проведені після зимової сесії 2023-2024 н. р. (https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u382/1_kurs.pdf). Декан факультету землевпорядкування доручив усім завідувачам кафедри звернути увагу й врахувати результати опитування здобувачів при вдосконаленні якості освітнього процесу.
  У контексті підготовки до процесу акредитації освітніх програм ОС «Бакалавр» та «Магістр» у 2024 році, Тарас Олексійович приділив особливу увагу відповідності кадрових, матеріально-технічних і навчально-методичних ресурсів кафедр. За результатами засідання, кожному керівнику структурного підрозділу були поставлені ряд завдань щодо організації освітнього процесу та розвитку кафедри у 2024 році.

 

  Зокрема, завідувачу кафедри геодезії та картографії Івану Ковальчуку забезпечити успішне проходження 01-03 лютого 2024 року акредитаційної експертизи освітньої програми «Геодезія та землеустрій» за першим рівнем вищої освіти, організовано підійти до проведення літніх навчальних практик, провести із залученням роботодавців у березні-травні майстер-класів, запланувати подання наукових грантів і проєктів, звернути увагу на профорієнтаційну роботу. В. о. завідувача кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Антоніні Москаленко – звернути увагу на госпрозрахункову діяльність навчально-науково-виробничої лабораторії геоінформаційних технологій і дистанційного зондування, запланувати проведення наукових івентів (круглих столів, семінарів тощо). В. о. завідувача кафедри земельного кадастру Наталії Мединській – активізувати профорієнтаційну роботу кафедри (особливо через соціальні мережі) й зокрема до магістратури, звернути увагу на кадрову політику. Завідувачу кафедри землевпорядного проектування Андрію Мартину – зосередити увагу на підготовці до акредитаційної експертизи освітньої програми «Геодезія та землеустрій» за другим рівнем вищої освіти, посилити співпрацю з бізнесом, підвищувати публікаційну активність співробітників у наукометричних базах Scopus і Web of Science. Завідувачу кафедри управління земельними ресурсами Ользі Дорош – посилити профорієнтаційну роботу, запланувати проведення міжнародної конференції у травні-червні 2024 р., забезпечити включення науково-виробничого журналу «Землеустрій, кадастр і моніторинг земель» до міжнародних бібліографічних баз Scopus і Web of Science, здійснювати пошук грантової підтримки наукових досліджень.

 

  Наступного тижня, вже традиційно перед черговим навчальним семестром, заплановано проведення засідання старостату, а також установчі зустрічі із студентами 1, 4 курсів і магістрами 1 року навчання.

Ольга Пронь,
студентка факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook