Розпочав свою роботу новостворений структурний підрозділ Деззагін при кафедрі ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька факультету ветеринарної медицини.

26 січня 2024 року

      З метою покращення санітарного стану, умов проживання студентів, покращення санітарного стану території навчальних корпусів та територій Національного університету біоресурсів та природокористування України за ініціативи завідувача кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька, к.вет.н., доцента Соломона В’ячеслава Віталійовича за дорученням ректора та підтримкою проректорів та директора студмістечка було створено новий підрозділ «Деззагін», який буде займатися санітарими заходами, що виникають в процесі життєдіяльності та господарювання на всіх об’єктах інфраструктури Університету.
     Чому виникла необхідність створення такого підрозділу? Роками Університет підписує договори з різними фірмами, що надають послуги зі знищення синантропних комах та гризунів, іноді якість проведення таких послуг відрізняється від заявлених. Прорахувавши затрати та якість послуг, що надаються сторонніми організаціями встановлено, що вони є малоефективними та затратними.

Провідна кафедра ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька факультету ветеринарної медицини роками займається питаннями боротьби із синантропними комахами та гризунами на різних об’єктах господарювання зокрема, на сільськогосподарських об’єктах різних форм власності, переробних підприємствах, складах зберігання продукції та об’єктах реалізації відповідно до вимог, що впровадженні на виробничому об’єкті.

Також науково-педагогічними працівниками постійно проводиться підвищення кваліфікації спеціалістів та навчання студентів за освітніми програмами 211 "Ветеринарна медицина" та 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза". Неодноразова допомога Університету надавалась кафедрою при проведенні дезінфекційних заходів у навчальних корпусах при боротьбі з вірусною інфекцією Соvid–19, при боротьбі з ектопаразитами на різних за призначенням об’єктах інфраструктури.
Послуги що надаються кафедрою здійснюються відповідно до договорів з фізичними та юридичними особами відповідно до затвердженого прейскуранту через навчально-науково-виробничий Клінічний центр «Ветмедсервіс».
Роботу Деззагін розпочав із проведення профілактичних та винищувальних заходів із гуртожитків НУБіП України. Так, на передодні була організована нарада директором студмістечка Стецюком С.В., його службою та комендантами студентських гуртожитків, де було проведено знайомство та обговорення алгоритму дій при проведенні санітарних заходів.

Так, фахівцями деззагону вже виконано роботи у гуртожитках № 7, 6, 3 та 8.

 

 

  

  

 

Виконавці робіт це висококваліфіковані спеціалісти кафедри з досвідом проведення таких робіт на високому професійному рівні.

Деззагін здійснює всі види санітарних заходів на всіх об’єктах інфраструктури НУБіП України. За детальною інформацією щодо замовлення та виконання робіт звертайтесь на кафедру ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька.

 

 

В’ячеслав СОЛОМОН, завідувач кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька

 


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook