Правильний вибір професії, - твоє щасливе майбутнє!

26 січня 2024 року

   Тема профорієнтації завжди залишається актуальною, оскільки вона стосується вибору життєвого шляху та кар’єри людини і особливо зростає в період воєнного стану, коли життєві обставини можуть раптово змінитися. Оскільки період воєнного стану може тривати невизначений час, профорієнтаційні заходи повинні бути гнучкими та адаптованими до поточних умов.  Таким чином, профорієнтація у період воєнного стану є надзвичайно важливою темою, яка стосується багатьох людей. Вона дозволяє абітурієнтам зробити свідомий вибір професії, що відповідає їхнім здібностям та інтересам, а також забезпечує можливість пристосування до змінних умов життя на ринку праці.

   Складний час вимагає від представників бухгалтерської та аудиторської професії тримати свій професійний фронт, ретельно виконувати свої щоденні обов'язки, бути на рівні сучасних вимог, підвищувати кваліфікацію, допомагати колегам та тим, хто захищає нашу свободу.

   Викладачі кафедри обліку та оподаткування економічного факультету у 2024 році продовжують профорієнтаційні зустрічі зі школярами випускних класів м. Києва, знайомлять з перспективами навчання в НУБіП України, зокрема за освітньо-професійною програмою «Облік і аудит» зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

     Так, доцент Оксана Ганяйло і старший викладач Олег Криворот 17 січня зустрілися з учнями 10-х та 11-х класів школи І-ІІІ ступенів №319 імені Валерія Лобановського Голосіївського району м. Києва.

Відбулася профорієнтаційна розмова викладачів кафедри із учнями школи щодо привабливості вступу й навчання за спеціальністю 071«Облік та оподаткування» (ОП «Облік і аудит»). Після завершення виступів учні проявили зацікавленість стосовно поданої інформації і далі мали змогу задати запитання.
     Неабиякий інтерес у школярів викликала вікторина на знання бухгалтерської та аудиторської термінології.  За її результатами учні отримали солодкі призи.

    Високий темп життя, стрімкі зміни в технологічних процесах, неймовірні відкриття - все це реалії сьогоднішнього часу. Людство розвивається безперервно, тому не тільки важливо встигнути за темпами його еволюції, але і необхідно отримати спеціальність, яка дозволяє вижити в сучасному суспільстві.

   Зміни породжують нові зміни. І, хоча фах бухгалтера визнаний професією всіх часів і народів, необхідно враховувати перспективи її розвитку. Але якими б не були зміни в професії бухгалтера – вони зайвий раз переконують підростаюче покоління у правильності вибору даної спеціальності – адже бухгалтери залишаться, безумовно, потрібними, бажаними, високооплачуваними фахівцями!

 

Людмила Мельянкова,

доцентка кафедри обліку та оподаткування   

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook