Ілля Маковійчук: місія донести досвід до Грушківського ліцею

29 січня 2024 року
   Студент Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження Ілля Маковійчук завітав до свого рідного Грушківського ліцею в Кіровоградській області, сповнений важливою місією – донести свій досвід до учнів, які вже незабаром стануть абітурієнтами. Його візит став особливо значущим, оскільки Ілля сам проходив шлях від учня ліцею до абітурієнта, а тепер студента, і він прагнув поділитися своїм досвідом з молоддю щодо вибору професійного шляху.

  

Майбутні випускники ліцею, які вже мали "гарячі голови" від пошуку свого майбутнього шляху, з інтересом вислухали цікаву розповідь про професію інженера-енергетика в розрізі спеціальності 141 - електроенергетика, електротехніка та електромеханіка. Ілля розкрив важливість та актуальність освітньої-професійної програми "електроенергетика, електротехніка та електромеханіка", а також поділився інформацією про сучасний попит на дані професійні напрямки на ринку праці та перспективи їх розвитку в сучасному світі.

Цей важливий візит став не тільки зустріччю із "рідними стінами", але й нагодою для учнів ліцею отримати цінні поради від успішного студента, що сприятиме їхньому обдуманому вибору професійного шляху в енергетичній галузі.

Особливий інтерес учнів викликали питання, пов'язані з вступом до Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України. Вони цікавились про прохідний бал, можливості навчання за бюджетною формою, а також про шанси отримання додаткових балів після консультаційно-підготовчих курсів, які проводяться на базі НУБіП України, з урахуванням попередніх вступних кампаній. Учням були надані зрозумілі та конкретні відповіді на всі запитання, розширюючи кругозір щодо можливостей навчання та подальшого кар'єрного зростання в обраній сфері.

Це вже не перший раз, коли подібні зустрічі проводяться, що свідчить про стабільність та важливість взаємодії між кафедрою електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Навчально-науковового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України та Грушківським ліцеєм. Важливо відзначити, що ця співпраця є досить активною, оскільки значна кількість випускників ліцею вже є студентами нашого інституту. Це свідчить про успішність впровадження профорієнтаційних заходів та зацікавленість учнів у виборі професійного шляху.

Висловлюємо подяку студенту 2 курсу групи ЕЕЕ-22001б Іллі Маковійчуку та вчителю Грушківського ліцею Вікторії Маковійчук за організацію подібної та далеко не останньої зустрічі.

 

Дуже важливо, що до проведення профорієнтаційної роботи приєднуються студенти нашого інституту. Даний підхід до профорієнтаційної діяльності сприяє більш ефективному вибору майбутнього шляху для учнів та робить процес прийняття рішення щодо вступу більш обдуманим та інформативним.

 

Ілля МАКОВІЙЧУК,

студент 2 курсу групи ЕЕЕ-22001б

Вячеслав ВАСЮК,

доцент кафедри електротехніки,

електромеханіки та електротехнологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook