Студенти-першокурсники спеціальності «Психологія» діляться своїми враженнями про навчання в НУБіП України

29 січня 2024, 10:07
м. Київ

  У важкі часи, які переживає Україна, кожен громадянин особливо відчуває обов’язок бути максимально корисним на всіх фронтах, що постають перед ним. Фронт українського студентства нині – це сумлінне професійне становлення, саморозвиток, щоб у найближчому майбутньому долучитися до відновлення й розбудови нашої держави. Важливого значення у цьому контексті набуває університет, як інститут професійної соціалізації особистості.
  Студенти НУБіП України вже неодноразово відгукувались про своє навчання в університеті. Припала черга поділитись враженнями першокурсникам-психологам, які вже адаптувались, повною мірою влилися в ритм студентського життя. За ці пів року навчання наші першокурсники із розгублених і невпевнених у собі абітурієнтів перетворилися на активних, вмотивованих до навчання та професійного зростання здобувачів спеціальності психологія. І це заслуга як науково-педагогічних працівників гуманітарно-педагогічного факультету, так і всього колективу університету.
  Куратор групи ПС-23001б поспілкувалася зі старостою Анною Погрібною, щоб дізнатись, як здобувачі вищої освіти почувають себе в ролі студента гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, які мають плани на майбутнє, що їх захоплює та мотивує.

  • Чому саме НУБіП України? Як Ви обирали заклад вищої освіти, у якому хотіли б навчатись?
  У цьому ЗВО навчалося багато моїх рідних, від них я чула лише позитивні відгуки, передовсім для мене була важливою якість освіти, місце розташування університету та гуртожитків, а також різноманітні активності для студентів. НУБІП України задовольнив усі мої потреби – саме тому я віддала йому перший пріоритет.

 


  • Чому Ви обрали спеціальність психологія?
  Я завжди хотіла допомагати людям, коли навчалася в початковій школі, то уявляла себе лікарем-педіатром, але перейшовши до десятого класу, я почала цікавитися психологією, читала книги, переглядала блоги психологів-практиків. Із цього моменту я зрозуміла, що хочу так само допомагати людям долати труднощі та вносити у світ більше любові та позитиву. Адже психологія – це не лише про терміни та проблеми, це про щось більше: про любов до себе й до світу, про добро й насолоду від життя.
  • Які враження від навчання, які предмети подобаються найбільше? Чи задоволені рівнем викладання освітніх компонентів?
  Будучи студенткою першого курсу, я ще більше закохалася в навчання. Викладачі навчили нас отримувати задоволення від вивчення нового матеріалу. Моя улюблена дисципліна – вікова психологія. Ми вивчали психологічні процеси та поведінку людини на різних етапах її життя – від перебування в лоні матері до старості. Це неймовірно цікаво дізнаватися, чому ж діти у віці трьох років стають більш впертими та самостійними, чим зумовлена криза середнього віку тощо.


  • Яких результатів очікуєте від навчання, ким хочете стати у майбутньому?
  Розпочну з другого питання: у майбутньому я бачу себе лише психологом. Спочатку хотілося б отримати досвід у дитячому садочку, попрацювати з дітьми від двох до шести років, а вже пізніше розпочинати практику з дорослішими клієнтами.
  • Що зі студентського життя вам найбільше запам’яталося, поділіться найяскравішими?
  НУБІП України надає студентам безліч можливостей розкрити себе. тут проводяться цікаві заходи мало не щотижня. І от восени наша куратор організувала нам психологічну настільну гру. Це було щось неймовірне і лишиться в моїх спогадах назавжди. Кожен із гравців отримав відповіді на свої запитання, подивився на себе під іншим кутом та отримав поради для покращення якості життя.

 


  • Скажіть декілька слів для наших майбутніх абітурієнтів, які планують вступати в НУБіП України.
  НУБіП України – це саме той ЗВО, у якому і ґрунтовно навчають, і даєють змогу розкрити свій особистісний потенціал. Готуючись до занять, беручи участь у цікавих заходах, ви знайдете собі друзів та однодумців, з якими будете йти пліч-о-пліч. Переймаючи досвід високопрофесійних викладачів, спілкуючись із запрошеними психологами-практиками, ви матимете нагоду плекати свою професійну компетентність, щоб у майбутньому стати конкурентоспроможним спеціалістом. НУБІП України – університет можливостей. Тому звертаюся до абітурієнтів – обирайте НУБіП України!
 Уклінно дякую ЗСУ за можливість навчатися навіть під час війни!


 
Інтерв’ю провела
Анна Хижняк,
ст. викладач кафедри психології
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook