Співпраця гуманітаріїв із Укрзалізницею в рамках соціального проєкту «Залізна зміна»

30 січня 2024, 17:05
Підготовка фахівців зі спеціальності «Соціальна робота» передбачає тісну співпрацю із стейкхолдерами. Серед них важливу роль відіграють як самі здобувачі, науково-педагогічні працівники, так і роботодавці, представники громадських організацій, Благодійних фондів тощо. Кафедра соціальної роботи та реабілітації НУБіП України завжди відкрита для співпраці заради підвищення якості надання освітніх послуг для здобувачів. У кінці січня ми отримали ще одного партнера, національного перевізника – Акціонерне товариство «Українська залізниця», які зініціювали соціальний проєкт – «Залізна зміна» та запрошують студентів спеціальності «Соціальна робота» НУБіП України долучитися до його реалізації.
 
 
Координаторка та менеджер проєкту Тетяна Трофимюк зустрілася із викладачами кафедри соціальної роботи та реабілітації і студентами, щоб розповісти про особливості проєкту та сформувати команду для його реалізації. Зустріч відбулася у форматі запитань-відповідей. І перше питання, яке цікавило наших студентів:
 
 – «Що таке «Залізна зміна»?. Пані Тетяна розповіла, що це проєкт для: дітей залізничників, які загинули під час евакуаційних рейсів; дітей, які пройшли фільтраційні табори; дітей, які внаслідок російської агресії та військових дій втратили домівку або стали сиротами та напівсиротами; вимушено переміщених дітей з тимчасово окупованих територій; соціально незахищених; дітей військовослужбовців та багатодітних родин; обдарованих дітей. Діти упродовж 14 днів перебувають в освітньо-пізнавальній подорожі містами України: Київ, Тернопіль, Івано-Франківськ, Ужгород, Чернівці та Львів. У процесі подорожі діти пройдуть бізнес-навчання та навчальні квести. Також на них чекають зустрічі з кінологами, парамедиками та спеціалістами з військової тактики, тренінги з психологом, флешмоби й спортивні інтерактиви. У рамках програми діти проходять навчання за 6 обов’язковими напрямами підготовки: спортивна, медична, військова, патріотична, лідерська та кіберпідготовка.
 
-                Чому пропонуєте участь у проєкті саме нам? Тетяна розповіла, що за фахом вона – Соціальний працівник, тому набирає команду із числа студентів або випускників цієї спеціальності. Пропонує участь у проєкті нашим здобувачам за рекомендаціями роботодавців міста Києва. І, це звичайно, для нас приємно і відповідально.
 
 
Погоджуємося зі словами керівник проєкту «Залізна зміна» Олександра Єгорова, що «незважаючи на війну, діти мають продовжувати жити та відчувати радість. Поїздка стане поштовхом у майбутнє, і вони зрозуміють, що Україна прекрасна, неймовірна країна, і вона варта того, щоб за неї боротись, жити в ній і розвивати її». Упевнені, що НУБіПівська соціальна команда вкладе свій внесок у спільну Перемогу та достойне майбутнє, оскільки освіта і розвиток дітей – це є дійсно найкращою інвестицією у наше майбутнє.
Завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації

Ірина СОПІВНИК 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook