Глибинна профорієнтація через співпрацю та партнерство

26 січня 2024 року

    25 січня 2024 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулась зустріч директорів закладів загальної середньої освіти Київщини з ректором університету, академіком Станіславом Ніколаєнком. Учасниками зустрічі були керівники: Петрівського ліцею Петрівської селищної ради Вишгородського району, Новосілківського академічного ліцею «Ерудит» Чабанівської селищної ради та «Калинівський академічний ліцей-освітній центр» Калинівської селищної ради Фастівського району, «Немішаївський ліцей №2» Немішаєвської селищної ради та «Коцюбинський ліцей №2» Коцюбинської селищної ради Бучанського району.

  Станіслав Ніколаєнко наголосив, що університет посідає провідні місця у міжнародних та національних рейтингах, є акредитованим за міжнародною системою менеджменту якості, системно працює з роботодавцями, саме тому, випускники НУБіП затребувані на ринку праці. Майже у кожній успішній українській чи зарубіжній компанії, установі є фахівці з дипломом НУБіП України.

  Ректор підкреслив, що університет зацікавлений у вмотивованих абітурієнтах, тому якісна профорієнтаційна робота має надзвичайно важливе значення. Для забезпечення якісної освіти є потужна матеріально-технічна база: навчально-наукові та навчально-науково-виробничі лабораторії, спортивний комплекс, студентське містечко, авторитетний і досвідчений професорсько-викладацький склад.

  Станіслав Миколайович відзначив, що, на його думку, глибинна профорієнтація має бути реалізована через співпрацю університету та закладів загальної середньої освіти в конкретних проектах на засадах партнерства.

 

  Директори ліцеїв висловили пропозицій щодо напрямів співпраці та партнерства з НУБіП України, зокрема, проведення занять на базі лабораторій університету з природничого напрямку; проведення викладачами НУБіП України гостьових лекцій, практикумів, занять для школярів; їх участі в наукових проектах, спільних конференціях студентів та учнів ліцеїв, гімназій, коледжів тощо.

  Керівника закладів загальної середньої освіти відвідали музей НУБіП України та навчальні корпуси університету.


Людмила Горбата,
доцент кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва
Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook