Відбулася перша зустріч партнерів проєкту Horizon SecureFood

30 січня 2024 року

З 24 по 27 січня 2024 року відбулася перша зустріч партнерів у рамках проєкту HORIZON-CL6-2023-FARM2FORK-01 «Інтегрований підхід до підвищення стійкості продовольчих систем, забезпечення продовольчої безпеки та безперебійного постачання продовольства». Кінцева мета проекту полягає у вирішенні проблем продовольчої безпеки шляхом створення екосистеми наукових знань, процесів співпраці та цифрових інструментів.

На цій зустрічі партнери представили свої установи та презентували робочі пакети. Українську сторону в проєкті представляють Міністерство аграрної політики та продовольства, Український клуб аграрного бізнесу, Українська аграрна конфедерація та НУБіП України. Представниками від нашого університету були Марина Негрей, координатор проєкту від НУБіП, доцент кафедри економічної кібернетики та Олена Глазунова, декан факультету інформаційних технологій. Важливою частиною проєкту є розробка цифрових платформ та засобів для підтримки бізнес процесів управління продовольчою безпекою, розробка навчальних кейсів, living labs та навчальних курсів для студентів і виробників тощо. Тривалість проєкту - 3,5 роки. До проєкту залучено 25 партнерів, зокрема, компанії-розробники програмного забезпечення, виробники харчових продуктів, університети, обʼєднання та асоціації з продовольчої безпеки, державні органи. Наш університет буде виконувати завдання у межах кількох робочих пакетів, зокрема це завдання з економіко-математичного моделювання та розробки цифрових навчальних курсів. До виконання завдань проєкту також планується залучати представників інших факультетів університету, зокрема, агробіологічного та харчових технологій.

Сподіваємося на успішну реалізацію проєкту, отримання досвіду спільного виконання досліджень та налагодження міжнародних звʼязків з виробниками цифрових рішень для аграрної та переробної галузей

 

Олена Глазунова, декан факультету інформаційних технологій,
Марина Негрей, координатор SecureFood в НУБіП України

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook