УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ «ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ТУРНІРУ ХІМІКІВ»

30 січня 2024 року

  Вже вкотре Національний університет біоресурсів і природокористування України є співорганізатором «Всеукраїнського турніру юних хіміків» поряд із Київським національним університетом ім. Т. Шевченка та Київським політехнічним інститутом ім. І. Сікорського. Адже, виявлення таланту до хімії, заохочення до розвитку у цьому напрямку обдарованої молоді має не аби яке значення у сучасних умовах.

   Не зважаючи на складні умови в країні агробіологічний факультет продовжує займатися інтелектуальним розвитком молоді і їх професійною орієнтацією за координації Національного еколого-натуралістичного центру МОН України.
    На урочистому відкритті «Всеукраїнського турніру юних хіміків», на 3 тур якого зареєструвалося понад 200 школярів із різних куточків України, декан агробіологічного факультету Оксана Тонха звернулася до учасників турніру із найкращими побажаннями і вітанням від ректора університету академіка Станіслава Ніколаєнка. Вона відзначила, що хімія пронизує всі сфери життя людини. Вона є всюди навколо нас. Це різноманітні процеси у грунті, у рослині, у воді, у тілі людини. Хімія має різні напрямки реалізації у різноманітних галузях, і сільське господарство у тому числі. Перший випуск молодих агрономів очолив саме видатний хімік Дмитро Менделеєв. І побажала перемоги найкращому.
   Також привітали учасників із початком турнірних змагань Володимир Вербицький, директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, Олексій Голубов, Президент Союзу хіміків України і представники інших ЗВО.
   Третій день змагань традиційно підхопить кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва агробіологічного факультету НУБіП України.
   Тож, успіхів у турнірних змаганнях! Хай переможе найкращий!
Дякуємо ЗСУ за можливість працювати і творити у вільній Україні!
  Перегляд турнірних змагань можливий каналі YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=bgh2ygX4brw.
 
Надія Бордюжа,
доцент кафедри агрохімії та
якості продукції рослинництва 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook