Курси підвищення кваліфікації з біржової справи у НУБіП України традиційно зібрали зацікавлених учасників

30 січня 2024 року
    Третій рік поспіль у НУБіП України вже традиційно організовано курси підвищення кваліфікації з біржової справи для науково-педагогічних та педагогічних працівників і здобувачів закладів вищої освіти аграрного профілю.
    У період з 15 по 26 січня 2024 року, кафедра організації підприємництва та біржової діяльності економічного факультету та ННІ неперервної освіти і туризму у тісній співпраці з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку провели двотижневі курси у дистанційному форматі, із залученням провідних викладачів нашого університету та фахівців-практиків біржової справи.
     На курси цього року зареєструвалось понад 80 учасників як з НУБіП України, його структурних підрозділів, так і з інших закладів вищої освіти аграрного профілю.
  15 січня 2024 р. у перший день курсів з вітальним словом звернувся декан економічного факультету Анатолій Діброва, який привітав учасників курсів, наголосив на унікальності та актуальності даного заходу, адже про це свідчить велика увага та цікавість з боку учасників курсу.
      Завідувач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Микола Ільчук  також привітав учасників курсів та побажав вдалої роботи.
      Щоденно учасники зустрічались з різними спікерами. Так, упродовж курсів слухачі ознайомились з регулюванням організованих товарних ринків та ринків капіталу разом з координатором курсів, професором кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Миколою Солодким.
    Член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку  Арсен Ільін та Віталій Мілентьєв – голова Наглядової ради ПАТ "Національний депозитарій України" охарактеризували поточний стан та перспективи розвитку вітчизняної біржової торгівлі.
 
     Олег Ткаченко, голова правління ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках», зупинився на питаннях гарантування виконання біржових угод та особливостях інвестицій в сучасних умовах.
    Костянтин Шевчук,  заступник генерального директора Української енергетичної біржі, розповів про останні результати діяльності та перспективи однієї з провідних товарних бірж країни.
     Сергій Кваша, проректор НУБіП України, доєднався на другому тижні курсів та висвітлив актуальні виклики для України в контексті формування продовольчої безпеки.
    Віталій Шмаргун, професор кафедри психології, приділив увагу психологічним аспектам поведінки учасників біржової торгівлі в умовах невизначеностей.
      Анна Кравченко, перший проректор ВНЗ «Київський університет ринкових відносин» провела обговорення використання віртуальних активів у векторі розбудови ринку криптовалюти в Україні.
   Упродовж курсів досить багато спікерів-практиків доєднались до роботи, серед яких були і наші випускники кафедри, зокрема Юрій Рубан – менеджер з розвитку бізнесу компанії «Сингента», та Анатолій Стоянов – аспірант кафедри організації підприємництва та біржової діяльності. 
      Водночас, учасники мали можливість розглянути практичні аспекти біржової торгівлі різними інструментами, у тому числі акціями міжнародних фондових бірж.
 Висловлюємо щиру вдячність організаторам, спікерам та учасникам курсів, а також бажаємо подальшої плідної співпраці та поглиблення знань і формування фахових навичок у біржовій справі!

 

Валентина Яворська,
доцент кафедри організації
підприємництва та біржової діяльності

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook