Софія Должко в очікуванні вступу на юридичний факультет НУБіП України

30 січня 2024 року

 

 

Вибір майбутньої професії – це дуже відповідальний момент у житті кожного учня, випускника коледжу, а сьогодні навіть і людей різного віку, які налаштовані змінити щось у своєму житті. Але якщо для останніх цей вибір є усвідомленим, то для учнів він може виявитися не таким вже й легким. Впродовж усього навчання у школі ми могли десятки разів міняти свої уподобання щодо майбутнього фаху. Хтось з нас визначався з місцем майбутнього навчання уже отримавши випускні шкільні документи або, як кажуть, «намагався зстрибнути в останній вагон потягу». Але є частина учнів, які уже мали мотивацію, зробили вибір і націлили свої зусилля на вступ до ЗВО, де мають намір здобувати професію, яку вони обрали.

Читаючи на початку нового навчального року роботи першокурсників, в яких вони на першому занятті пробують дати відповідь на три питання: «Чому я обрав/ла фах юриста?», «Чому я обрав/ла НУБіП України», «Які мої очікування?», часто-густо після ознайомленння з ними доходиш висновку, що студентів, в яких вибір фаху став усвідомленим цілепокладанням, не так і багато. Тому профорієнтаційна робота серед молоді і надалі залишається вкрай необхідною. Звісно, форми проведення такої роботи є різними. Кафедра теорії та історії держави і права проводить її у різних форматах: зустрічі зі вступниками, правові вікторини, уже третій рік активно впроваджує просвітницький проєкт для школярів «Школа знавців права». І сьогодні ми хочемо розказати про одну із учасниць цього проєкту, який допоміг їй зробити усвідомлений вибір майбутнього фаху і ЗВО, де вона буде його отримувати. Це учениця 11 класу Камінь-Каширського ліцею №2 Софія Должко. Своє майбутнє вона вирішила пов’язати з професією юриста і юридичним факультетом НУБіП України ще у 9 класі, коли вперше стала учасницею “Школи знавців права”.

 

Кожного року навесні і восени вона однією з перших заповнювала реєстраційні форми та приєднувалася до суботніх онлайн-вебінарів. І кожного разу Софія отримувала свої сертифікати учасниці “Школи знавців права”, а ми від неї фідбек (можна ознайомитися тут і тут).

 

Будемо сподіватися, що її мрія здійсниться у цьому році. Тож побажаємо Софійці успішно скласти Національний мультимедійний тест, вступити на юридичний факультет НУБіП України та опанувати професію юриста.

Ми чекаємо на всіх школярів-абітурієнтів, які, як і Софія, мріють стати юристами. Наш професорсько-викладацький колектив факультету з радістю поділиться з Вами нашим досвідом та здобутками. Майбутнє України за нашими студентами, які після закінчення університету зроблять усе для розбудови сильної, могутньої незалежної України!

Принагідно анонсуємо що весняна сесія онлайн-вебінарів просвітницького проєкту «Школа знавців права» почне свою роботу з 17 лютого 2024 року. Повна інформація про цю сесію буде розміщена на сторінках Університету, деканату, кафедри та у соціальних мережах до кінця цього тижня.

 

Віра Качур,

 завідувачка кафедри теорії та історії держави і права

Людмила Протосавіцька,

доцентка кафедри теорії та історії держави і права

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook