КАФЕДРА ОРГАНІЗАЦІЇ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА БІРЖОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ РОЗШИРЮЄ МІЖНАРОДНУ СПІВПРАЦЮ

30 січня 2024 року

 Протягом 19-28 січня 2024 року в столиці Німеччини м.Берлін відбувалася міжнародна виставка GRÜNE WOCHE-2024 (Зелений тиждень-2024), яку відвідали понад 300 тис. відвідувачів і де були представлені національні стенди 61 країни світу. Даний захід експерти також називають АГРОБІЗНЕСОВИЙ ДАВОС, і ця назва розкриває основну суть, призначення та спрямованість виставки. До роботи виставки з метою ознайомлення з сучасними тенденціями розвитку світового агробізнесу та розширення міжнародної співпраці долучився професор кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Віталій Радько

 
Під час роботи виставки було проведено понад 300 різноманітних конференцій, форумів та конгресів, присвячених питанням сучасного розвитку аграрного бізнесу в світі.
Відкриттю виставки передував Глобальний форум продовольства та сільського господарства, в рамках якого проходила 16-а Берлінська конференція міністрів сільського господарства, де були присутні 200 міжнародних міністрів та державних секретарів. Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський також взяв участь в урочистому відкритті форуму та разом з Федеральним Міністром продовольства і сільського господарства Німеччини Джемом Оздеміром відвідав офіційне відкриття Міжнародної виставки-ярмарку «Зелений тиждень-2024».
  
 
                                
На запрошення компанії Phyto-EnergyConsulting&Engineering для обговорення можливостей розвитку майбутньої співпраці та проєктів у різних напрямках професор Віталій Радько відвідав регіон Нижньої Саксонії.
З цією метою було організовано візит до навчального та освітнього центру Сільськогосподарської палати Нижньої Саксонії, олійниці Elbmarsch Ölmühle та заводу по виробництву біогазу.
 
Крім того, було ініційовано розвиток співпраці з університетом Левфана (м.Люнебург), який має спеціальний мандат парламенту Нижньої Саксонії щодо переосмислення ролі закладу вищої освіти та створення модельного університету для Болонського процесу.
В університеті функціонує Центр управління стійкістю – міжнародний операційний центр, який проводить дослідження та забезпечує освіту в галузі управління підприємницькою стійкістю, корпоративної соціальної відповідальності та соціального підприємництва. Особливої уваги заслуговує те, що Центр пропонує програму MBA (MasterofBusinessAdministration) в галузі управління стійкістю. Вона є першою «зеленою» MBA у світі та провідною програмою управління стійкістю та корпоративної соціальної відповідальності.
  
 
В результаті проведених зустрічей було висловлено зацікавленість щодо спільних дій для розвитку спільної співпраці та можливих проєктів.
Це дозволить підвищити рівень компетентностей здобувачів вищої освіти, удосконалити здібності науковців та зосередитися на стійкості України в умовах воєнного часу.
 
Доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності
Руслан Любар
 
 
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook