Відчути себе біотехнологом: профорієнтація через практику!

31 січня 2024 року

  Обрання майбутньої професії важливий та часто складний етап в житті кожного абітурієнта. Допомогти з вибором спеціальності можна шляхом її популяризації, проведення яскравих та змістовних презентації напрямів підготовки фахівців. Проте одним з найбільш ефективних способів визначитись із майбутнім фахом — познайомитись із ним практично, відчути себе на певний час тим, ким би хотів стати.

 

  На кафедрі екобіотехнології та біорізноманіття щотижня проводяться практичні заняття для вихованців відділу біології Київського Палацу дітей та юнацтва в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між КПДЮ та НУБіП України. Протягом занять юні генетики, вірусологи та біотехнологи ознайомлюються з правилами роботи в біотехнологічній лабораторії, методами біотехнології рослин, основами генетичної інженерії, методами експрес-діагностики вірусів рослин, молекулярно-генетичними методами.

 
  Важливою складовою таких занять є особиста участь вихованців у виконанні практичної роботи, що дає їм можливість відчути себе біотехнологом-практиком, навчитись основним методикам та зробити своє власне наукове дослідження. Майбутнє нашої біотехнологічної науки безумовно за обдарованою молоддю, а наше завдання допомогти їм знайти себе! 

 

Олена Кваско, завідувачка кафедри екобіотехнології та біорізноманіття

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook