Попри повітряну тривогу зустріч з учнями випускних класів відбулася!

30 січня 2024, 13:49
Війна, що увірвалась у мирне життя українців вносить постійні корективи. Особливо в зимовий період частими є постійні повітряні тривоги. Однак навіть дана ситуація не змінила прагнення школярів отримати інформацію про можливості отримати якісну підготовку за освітньою програмою «Облік і аудит» у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
   Нещодавно відбулась зустріч професора кафедри обліку та оподаткування Любові Гуцаленко з учнями 11 класів Комунального закладу "Вінницький гуманітарний ліцей №1 імені М.І. Пирогова". Професор Любов Василівна розпочала із знайомства із Національним університетом біоресурсів і природокористування України вказавши на його рейтингові показники та вагоме місце серед закладів вищої освіти, партнерські відносини на міжнародному рівні, що розширює можливості нинішніх і майбутніх студентів.
    Любов Василівна відмітила, що сучасна бухгалтерія сягає корінням в глибину століть. Наука обліку, яку в 15 ст. назвали «бухгалтерією» (від німецького бухгалтер — тримач книг), пройшла в своєму розвитку ряд стадій. Облік виник як процес відображення створених матеріальних благ. Він формувався на різних територіях, різними народами, а потім різними державами. В Україні відбулася зміна системної ролі бухгалтерського обліку у зв’язку з трансформацією економічної системи в цілому. Робота бухгалтера пов'язана з вирішенням неординарних завдань, про яку так влучно сказав французький філософ Пьер Прудон«Бухгалтер – це справжній економіст»Сьогодні професія бухгалтера користується великим попитом у роботодавців і відповідно до моніторингу входить до переліку затребуваних професій майбутнього.
    Бухгалтер – це висококваліфікований фахівець, який володіє знаннями роботи з програмними продуктами, законодавчою базою, що визначає процеси діяльності господарюючих суб’єктів України та на міжнародному рівні у сфері зовнішньоекономічних стандартів.
         Бухгалтер – людина в будь-якій організації чи на виробництві незамінна й потрібна всім. Це людина, яка відповідає за достовірність інформаційних потоків та їх документальне підтвердження на підприємстві.
   Стрімкі зміни в суспільстві та розвиток ІТ – технологій спонукають до постійного удосконалення професій, в т. ч. і фахівців з обліку і оподаткування.
       Робота бухгалтера у майбутньому може дуже відрізнятися від сучасної.
       Зміни породжують нові зміни, і хоч професія бухгалтера визнана як професія всіх часів, і, більш за все буде, існувати навіть через тисячу років, варто зважати і на такі перспективи в її розвитку, адже ніщо не залишається на місці.
     У своїй бесіді Любов Гуцаленко наголосила на особливостях та перевагах навчання за освітньою програмою «Облік і аудит» спеціальності «Облік і оподаткування» у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, відмітила наявність Навчально-науково-виробничої лабораторії кафедри обліку та оподаткування «Інформаційні технології в бухгалтерському обліку» із сучасними програмними продуктами, які дозволяють підготовити фахівців з обліку, аудиту та оподаткування до вимог ринку праці. Про високий рівень підготовки здобувачів ОП «Облік і аудит» за програмою засвідчують результати конкурсів, олімпіад різних рівнів, де вони беруть участь, отримують сертифікати переможців. Учні ліцею також отримали інформацію про можливості всебічного розвитку студентів їх творчого становлення, про цікаве студентське життя з творчими та інтелектуальними конкурсами, гуртками, спортивними секціями, змаганнями, екскурсій, тощо.
 
    Щиро дякуємо, дирекції Комунального закладу "Вінницький гуманітарний ліцей №1 імені М.І. Пирогова" та вчителю Валентині Коперчак за надану можливість проведення профорієнтаційної роботи.
     Чекаємо на поповнення нашої студентської родини кмітливими та допитливими учнями!!!
Дякуємо Збройним силам України!!!
Разом до Перемоги!!!

Наталія Кузик, Людмила Мельянкова
доценти кафедри обліку та оподаткування
 

 

  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook