ПРОФОРІЄНТАЦІЯ В ГЛЕВАХІВСЬКОМУ АКАДЕМІЧНОМУ ЛІЦЕЇ

2 лютого 2024, 7:00

 Доцентом кафедри біохімії і фізіології тварин імені акад. М.Ф. Гулого Валерієм Цвіліховським проведений профорієнтаційний захід з одинадцятими класами Глевахівського академічного ліцею Глевахівської селищної ради Фастівського району Київської області щодо вступу в Національний університет біоресурсів і природокористування України на факультет ветеринарної медицини.

     Під час бесіди головну увагу було зосереджено на виборі професії, де були відмічені переваги фахівця ветеринарної медицини в різних сферах народного господарства. Це лікувальна та діагностична справа, контроль якості та безпеки харчової продукції, інспекторська діяльність та військова ветеринарна служба. Тобто, отримавши кваліфікацію лікаря ветеринарної медицини, можна задовольнити свою мрію, реалізувати свій потенціал і отримати задоволення від своєї діяльності.

    Також було детально викладено переваги навчання в НУБіП України, що включають: статус національного і дослідницького університету; ступенева освіта; програми академічної мобільності студентів; можливість отримати подвійний диплом; закордонні практики; навчання іноземними мовами; зручне розташування студентського кампусу; розвинена інфраструктура; активне та цікаве студентське життя; спорт і оздоровлення; перспективи працевлаштування.

Увагу було звернено на те, що правила вступу на 2024-2025 н.р. ще не опубліковані, але важливим є участь у Всеукраїнській Олімпіаді (https://nubip.edu.ua/node/29143), щоб перевірити свій рівень знань перед складанням Національного мультипредметного тесту, який буде основним критерієм відбору вступної кампанії 2024 року на навчання в НУБіП України та інші вищі заклади освіти.
Наголошено на важливості пріоритетності за подачі заяви вступником, який претендує на місця державного замовлення. Це означає, що показник пріоритетності 1 (один) має найвищу захищеність для вступника, що вступає на спеціальність у вибраний університет і не підлягає зміні.
Надавши доступ до електронної сторінки факультету ветеринарної медицини, учні змогли подивитися інформацію та відеоролики про життя факультету. Учнів дуже зацікавили навчальні, наукові та виробничі можливості підрозділів факультету. Відповідно виникали питання, що стосувалися навчальних та виробничих практик та майбутнього працевлаштування.

     В кінці зустрічі присутніх запрошено відвідати факультет ветеринарної медицини та більш детально ознайомитись із можливостями навчання за спеціальностями 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна санітарія, гігієна і експертиза». Також випускникам було запропоновано долучитися до участі у «Днях відкритих дверей в НУБіП України», про дату проведення яких їм повідомиться заздалегідь.

Окремі учні висловили своє бажання навчатися в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
Щиру вдячність висловлюємо за організацію зустрічі з учнями Глевахівського академічного ліцею директору Андрикевич Ірині Валеріївні  та заступнику директора Красніковій Валентині Віталіївні.
 
Доцент кафедри біохімії і
фізіології тварин ім.
акад. М.Ф. Гулого

Валерій Цвіліховський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook