Чергове засідання Ради Кластера цифрової енергетики відбулось на базі Уманських енергетичних мереж ПАТ «Черкасиобленерго»

15 жовтня 2023, 15:52

У відповідності до прану роботи чергове засідання Ради Кластера цифрової енергетики за ініціативи голови Олега Самчука відбулось на гостинній уманській землі.
Учасники заходу прибувши до сучасного готельного комплексу, обговорили та остаточно погодили робочий порядок денний.

Учасники засідання Олег Самчук (ПАТ «Черкасиобленерго»), директор Уманських енергетичних мереж Сергій Ченчик, директор Інституту загальної енергетики НАН України Віталій Бабак, представники «E-NEXT Україна» Сергій Кузовкін та Ігор Борсук, «Kampov technology» Юрій Кампов.
У дистанційному форматі мали змогу брати участь у роботі Ради Кластера Ігор Вовк (ТОВ «ДТЕК Мережі»), Євген Бабак (ТОВ «Атмосфера») та Роман Кравченко (ТОВ «482.solutions»).
За дорученням ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслава Ніколаєнка участь у засіданні Ради Кластера брав Віктор Каплун, директор навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження.
Вітальне слово Голови Ради Кластера цифрової енергетики Олега Самчука мало переконливо оптимістичне забарвлення: про новий формат співпраці у сфері цифровізації об’єктів енергетичної інфраструктури дізнаються все більше підприємств і організацій. Надійшло декілька конкретних пропозицій щодо співпраці. Олег Григорович запевнив присутніх, що ПАТ «Черкасиобленерго» у умовах війни концентрує зусилля не тільки на успішному проходженні осіннє-зимового сезону, а й на питаннях посилення кадрового потенціалу, допомозі Збройним силам України, підтримці закладів освіти, які готують фахівців інженерними енергетичними спеціальностями.

З короткими звітами про підсумки роботи Кластера доповіли Віктор Каплун, Віталій Бабак, Юрій Кампов. Серед здобутків – два проєкти Національного фонду досліджень, проведенне стажування на базі «ДТЕК Одеські електромережі», підготовка тематичного плану фахового студентського акселератора «Енергетика сталого розвитку та проєктна діяльність у повоєнній відбудові країни», доопрацювання полігону «розумних» електромереж в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження і ін.

Серед ухвалених Кластером рішень – долучення до діяльності Кластера Державного біотехнологічного університету. У двотижневий термін секретаріату Кластера доручено розробити типові документи та процедуру взаємодії долучення бізнес-структур та закладів вищої освіти до роботи у Кластері.
У дискусіях брали участь Євген Антипов та Світлана Макаревич (НУБіП України) та Дмитро Галат (ПАТ «Черкасиобленерго»).

Були і подарунки господарям від «E-NEXT Україна». Набір спеціальних інструментів передав директор компанії Сергій Кузовкін.

Практична складова заходу торкалась відвідування енергетичних об’єктів Уманських енергетичних мереж ПАТ «Черкасиобленерго». Спілкування з фахівцями підприємства підтвердило, що персонал готовий до нештатних режимів роботи мереж, а система диспетчерського управління, обладнання підстанцій та ліній електропередач підготовлене з урахуванням можливих терористичних атак агресора.

Не дивлячись на брак часу, гостинні господарі заходу зробили приємні екскурсії на природу. Неподалік міста розкинувся чудовий ландшафтний парк «Вікторія», який справив на присутніх дуже гарне враження. А шедевр світового садово-паркового мистецтва - парк «Софіївка» не залишив нікого байдужим у цей сонячний день золотої осені.

Члени Ради Кластера цифрової енергетики домовились про проведення підсумкового за 2023 рік засідання у січні-лютому наступного року. Серед важливих рішень – планування спільної виставкової діяльності у наступному році.
Висловлюємо подяку ПАТ «Черкасиобленерго», особисто Олегу Самчуку та Сергію Ченчику за високий рівень організації та проведення заходу.



Світлана Макаревич
,
доцент кафедри інженерії енергосистем ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook