Профорієнтаційна робота – невід’ємна частина успіху майбутньої вступної компанії

1 лютого 2024 року
   Розширити бачення професійної траєкторії випускникам ліцеїв допомагає профорієнтаційна робота. Вибір професії – це важливий крок, що визначає майбутнє молодої людини і впливає на її подальше життя. У січні ц.р. науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві механіко-технологічного факультету професори Василь Хмельовський, Віктор Поліщук, доценти Євгенія Марчишина, Тетяна Зубок, Тамара Білько, Михайло Мотрич, Світлана Потапова, Олег Заболотько, Віктор Ребенко провели низку зустрічей із 11-класниками Київщини. Так, професор Поліщук В.М. та доценти Марчишина Є.І. та Зубок Т.О. побували у ліцеях сіл Лютіж, Демидів та гімназії с. Козаровичі Вишгородського району. 

  У процесі зустрічі викладачі познайомились з директорами ліцеїв Гайденком Олексієм Федоровичем (с. Лютіж), Якименко Галиною Миколаївною (с. Демидів), Петльович Анною Ігорівною (с. Козаровичі) та у їх присутності розповіли учням та продемонстрували відеоматеріал про структуру нашого університету і, зокрема, механіко-технологічного факультету, а також висвітлили переваги навчання на підготовчих курсах та рекомендували взяти участь в олімпіадах.

   Майбутнім абітурієнтам розповіли про організацію освітнього процесу підготовки спеціалістів, ознайомили із особливостями кожної із спеціальностей механіко-технологічного факультету, специфікою практичної підготовки, умовами проживання у студмістечку, перспективами трудовлаштування тощо. Ліцеїсти мали змогу ознайомитись із значущістю даних спеціальностей, з'ясували напрями діяльності, визначити їх місце на ринку праці та розширили своє бачення майбутньої професії за допомогою флаєрів та буклетів. Одинадцятикласники з села Демидів Бондар Максим та Коваленко Влад зацікавились спеціальностями «Агроінженерія» та «Транспортні технології».

   У гімназії с. Козаровичі Димерської громади профорієнтаційну роботу довелось проводити спільно з директором Анною Петльович в укритті закладу через повітряну тривогу.

   Доценти Білько Т.О. та Мотрич М.М. – відвідали з профорієнтаційною метою навчальні заклади у м. Узин Білоцерківського р-ну та с. Германівка Обухівського р-ну. Учні з неприхованою зацікавленістю слухали про десятки спортивних секцій та творчі колективи, про те, в якому мальовничому місці знаходиться університет, про можливість закордонної практики а також про тих студентів, які за різними напрямами є гордістю нашого навчального закладу та гідними прикладами для наслідування і майбутньому нинішніми школярами.

   Доцент кафедри ОПБСТ Заболотько О.О. зустрівся з випускниками (11 клас) Садківського ліцею Камʼянопотоківської громади Полтавської області. Ліцей має історичне минуле. Це пригород м. Кременчук. Викладач університету подякував директору Левицькому Олександру Івановичу та педколективу за надану можливість поспілкуватись з майбутніми вступниками.
   Доцент Заболотько О.О. також зустрівся з випускниками (10 та 11 класів) Глинського ліцею Великоандрусівської громади Кіровоградської області. Він висловив подяку адміністрації школи за постійну турботу про молоде покоління.

   Ці зустрічі проведені згідно рекомендацій щодо організації профорієнтаційної роботи на механіко-технологічному факультеті НУБіП України. Багато випускників цих шкіл закінчили НУБіП України та отримали дипломи із різних спеціальностей, а частина і на даний час є студентами нашого університету. Проблема професійного самовизначення є одним з ключових моментів розвитку особистості учня, що передбачає формування професійних орієнтацій, моделювання власного майбутнього, співвідношення наявної інформації про майбутню професію з власними можливостями.
   Колектив кафедри ОПБСТ щиро дякує за співпрацю:
Олексію Гайденку, директору Лютіжського ліцею Вишгородського району Київської області;
Галині Якименко, директору Демидівського ліцею Вишгородського району Київської області;
Анні Петльович, директору Козаровицької гімназії Вишгородського району Київської області.
 
Василь Хмельовський, завідувач кафедри ОПБСТ
Євгенія Марчишина, доцент кафедри ОПБСТ

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook