Чергова зустріч партнерів проєкту у рамках програми Еразмус+ «Vocational Education and Training For Green and Smart Energy in Buildings»

2 лютого 2024 року

Продовжується робота над проєктом VET4GSEB щодо розроблення для національних провайдерів професійно-технічної освіти навчальних матеріалів, методичних інструментів та рекомендацій, які дозволять адаптувати програми навчання до потреб ринку праці у сфері будівництва з відновлюваними джерелами енергії (ВДЕ).
Вміння впроваджувати інновації є сучасним трендом серед роботодавців у всіх сферах діяльності глобального світу. Відповідні цілі визначені у Європейській зеленій угоді, Дорожній карті енергетичного переходу до 2050 року, Стратегії сталого розвитку України до 2030 року. Найбільший приріст ринку праці сьогодні припадає на потребу підготовки фахівців для проєктування та створення систем енергозабезпечення будівель з ВДЕ.
Проєктом передбачено серію заходів, у яких ментори з країн-учасниць консорціуму долучаться до розроблення навчальних матеріалів та проведення тренінгів на мережевій онлайн-платформі.
Наприкінці січня відбулась запланована онлайн зустріч розробників Платформ електронного навчання «Сhamber of installation specialists in bulgaria (CISB)» та «Surdurulebilir kalkinma ve cevre dernegi (sudeas)», на якій наші болгарські та турецькі колеги ознайомили присутніх з їх вмістом та особливостями використання.

Особливу увагу учасники зустрічі приділили обговоренню навчальних матеріалів для підготовки тренерів.
Координатор проєкту Evelina Stoykova (SOFIA ENERGY CENTRE) та учасники наради високо оцінили навчальний модуль «New technologies for smart and pv systems in buildings: energy management in buildings», розроблений учасниками проєкту від ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України Віктором Каплуном, Світланою Макаревич та Оленою Шелімановою.

Важливим результатом зустрічі стало остаточне узгодження критеріїв відбору тренерів для навчальних курсів. Серед базових вимог до кандидатів - досвід роботи в акредитованих навчальних закладах і знання англійської мови.

Під час презентації Світлана Макаревич поінформувала партнерів про заходи з комунікації та поширення інформації серед стейкхолдерів проєкту. Команда від НУБіП України приділяє велику увагу комунікації з широким колом фахівців: систематично поширюється інформація про перебіг VET4GSEB на сайті ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, на сторінці в Facebook, а також участь у спеціалізованих вебінарах під егідою Національного офісу Еразмус+ в Україні.

Учасники консорціуму позитивно оцінили результати роботи команди НУБіП України. Подальший план робота передбачає презентацію платформи SEC та CISB на тематичних міжнародних конференціях, залучення здобувачів освіти різних освітніх рівнів до апробації навчальної платформи.


Олена ШЕЛІМАНОВА та Світлана МАКАРЕВИЧ
координатори проєкту від НУБІП України

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook