Всеукраїнський турнір юних хіміків зустрічають агробіологи

2 лютого 2024 року

  З метою підтримки талановитої молоді, їх долучення до сфери агробізнесу, а також популяризації професій агробіологічного профілю, проведення профорієнтаційної роботи агробіологічного факультету, підтримки престижу Національного університету біоресурсів і природокористування України колективом агробіологічного факультету, і зокрема, кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна агробіологічного факультету спільно із Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України у рамках Всеукраїнського турніру юних хіміків провели Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Турнір юних агрохіміків 2024». Слід наголосити, що у організації і проведенні цього вагомого турніру для юнатів удостоєні 3 найкращі ЗВО України: КНУ ім. Тараса Шевченка, КПІ ім. Ігоря Сікорського і НУБіП України.

   Привітала учасників конференції Оксана Тонха, декан агробіологічного факультету. Вона також розповіла про переваги навчання на агробіологічному факультеті НУБіП України, ознайомила присутніх із сучасними спеціальностями 201 «Агрономія» і 203 «Садівництво та виноградарство», із діяльністю агробіологічного факультету загалом. Олександр Цизь звернув увагу майбутніх вступників про особливості вступної кампанії 2024 року.

 

    Після цього Надія Бордюжа, доцент кафедри агрохімії та якості рослинництва ім. О.І. Душечкіна розповіла про діяльність кафедри, напрямки її роботи, а також звернула на можливості працевлаштування після опанування фаху із агрономії. Ігор Бордюжа, асистент агрохімії та якості рослинництва ім. О.І. Душечкіна, ознайомив присутніх із новою лабораторією безпілотних технологій і використання дронів у агрономії.

 

   Після цього учасники конференції ознайомилися із теоретичною інформацією на лекторії. І далі перейшли до виконання безпосередньо турнірних завдань. Змагання між учнями були цікавими і запальними, кожен хотів проявити себе як найкраще і стати першим. Із поміж 209 претендентів на перемогу у турнірному циклі змагань за програмою НУБіП України вдача посміхнулась Дар'ї Коломоєць із Запорізької області, Анна Веремській і Ангеліні Мельник із Рівненщини, які зайняли віповідно 1,2 і 3 місця у турнірному змаганні за програмою НУБіП України.

 

Дякуємо учням за активну роботу, колективу Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України за співпрацю!
Із нетерпінням чекаємо вихованців наших колег у якості студентів нашого університету!
Дякуємо ЗСУ за можливість жити і працювати у вільній Україні!

Надія Бордюжа,
доцент кафедри агрохімії та якості рослинництва ім. О.І. Душечкіна
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook