Участь студентів науково-дослідницького дискусійного клубу (СНДДК) «HoReCa & TOURISM SPACE», в круглому столі «Зелена відбудова України: роль HoReCa»

26 вересня 2023 року

     26 вересня 2023 року відбулося засідання круглого столу «Зелена відбудова України: роль HoReCa», в якому прийняли участь студенти науково-дослідницького дискусійного клубу (СНДДК) «HoReCa & TOURISM SPACE» викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.


    Круглий стіл є фінальною подією проєкту «Відновлення і модернізація закладів гостинності на принципах ZeroWaste&ClimateFriendly для зеленого розвитку громад України». Проєкт реалізується ГО Екологічні новини (м. Херсон), ІГ Mariupol Zero Waste (м. Маріуполь), Društvo Ekologi brez meja (Словенія), за підтримки Zero Waste Alliance Ukraine та Europe Climate Foundation.
    Zero Waste — це збереження всіх ресурсів шляхом відповідального виробництва, споживання, повторного використання та утилізації товарів, паковання та матеріалів, без спалення та без забруднення земель, водойм чи повітря, які загрожують навколишньому середовищу чи здоров’ю людей.


   Протягом дії проєкту «Впровадження принципів Zero Waste в готельно- ресторанному бізнесі України для його адаптації до вимог Паризької кліматичної угоди в умовах російського вторгнення», з липня 2022 року по вересень 2023 року впроваджувалися «нуль відходів» в українській HoReCa. В проєкті працювали три організації, які входять до складу ГС Zero Waste Alliance Ukraine: ГО «Екологічні новини» (м. Херсон) та ІГ Mariupol Zero Waste (м. Маріуполь), а також ГО Društvo Ekologi brez meja (Словенія).


    Спікерами заходу були:
   Машкова Ольга – кандидат географічних наук, доцент, голова правління ГО“Екологічні новини”, представниця Zero Waste Alliance Ukraine, менеджерка у Društvo Ekologi brez meja.
    Пасенко Наталія – членкиня правління ГО “Екологічні новини”, представниця Zero Waste Alliance Ukraine.
Наталія Гаєцька – Голова ІГ “Mariupol Zero Waste”, представниця Zero Waste Alliance Ukraine.
    Деталями еко-шляху закладів, подробицями впровадження принципів «нуль відходів» протягом проєкту, мріями і планами на майбутнє поділилися учасники проєкту:
    – Альона Акімова, екокоординаторка і управляюча кав’ярні «Dzendzik.Coffee» (м. Львів), «Як наблизити до Zero Waste кав’ярню формату TO GO»;
   – Ольга Кучер – співзасновниця та екокординаторка «Cabby Hotel» (м. Львів), «Sustainable practice та Smart principles при створенні концепції нового готелю»;
    – Ольга Карчевська, бухгалтерка, еккординаторка (м. Хмельницький), «Роль колективу у впровадженні екологічних ініціатив у готельному комплексі «Фортеця»;
      – Максим Рижих, підприємець-митець, екокоординатор Balcon cafe/ Nash coffee buffet (м. Дніпро), «Взаємодія з гостями і партнерами при впровадженні безвідходних і кліматично дружніх рішень на прикладі Balcon cafe/ Nash coffee buffet»;
    – Вікторія Ярош, старша адміністраторка рецепції готельно-ресторанного комплексу Premium Club SPA (Івано-Франківська область), «Обов’язок власника: залучати та мотивувати колектив до Zero Waste&Climate Friendly».

    Програма проєкту мала на меті показати найкращі практики реалізації екологічних, енергоефективних та людино орієнтованих рішень у найрізноманітніших сферах, починаючи від системи управління відходами й закінчуючи досвідом управління невеличкими селами та містами, для подальшої імплементації цих практик при відбудові України.


     За результатами роботи проєкту, було презентовано збірку кейсів «Зелені ідеї Zero Waste &Climate Friendly в HoReCa: Українські бізнеси».


Керівник гуртка Інна ЛЕВИЦЬКА
професор кафедри готельно-ресторанної
справи та туризму


 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook