Ph.D. Анонс інформативних онлайн-лекцій та вебінарів у рамках проєкту «UGF»

3 лютого 2024, 17:00

 Гостьові лекції та вебінари є потужним інструментом для освітнього процесу та наукового зростання не лише аспірантської спільнот, а й всіх науковців. Користь від участі в них важко переоцінити, адже дані заходи забезпечують доступ до експертів та професіоналів у різних галузях. Слухачі можуть вивчати актуальні теми від кращих фахівців без обмежень, що значно розширює можливості отримання якісної інформації та досвіду. Під час онлайн-трансляції вебінарів учасники можуть задавати питання, отримувати детальні відповіді від експертів та обговорювати теми з іншими учасниками, що створює атмосферу взаємодії та обміну думками.

  Вебінари проєкту «UGF» постійно доступні в записі трансляції, що дозволяє слухачам переглядати матеріали у зручний для них час. Слід нагадати, що «UGF» охоплює такі галузі знань, як: мистецтво та гуманітарні/соціальні науки, бізнес та право, природничі науки та математику, інформаційні та комунікаційні технології (ІКТ), інженерію та комп’ютерні науки тощо. В рамках проєкту надається контент англійською мовою з синхронним перекладом на українську, обговорюється широкий набір тем: від ІТ та інженерії до економіки та підприємництва, безкоштовно надаються Сертифікати про участь.
 
  Впродовж січня-лютого, раді анонсувати проведення наступних вебінарів:
25 січня – «Міжнародна патентна система: процес патентування та вимоги»;
31 січня – «Основи похідних інструментів»;
8 лютого – «Як написати хороші дослідницькі пропозиції»;
12 лютого – «Використання генеративного штучного інтелекту в повсякденному житті»;
19 лютого – «Вступ до статистичного навчання та застосування до нейронаук».
 
  1. «Міжнародна патентна система: процес патентування та вимоги» – онлайн-лекція партнера, зареєстрованого патентного повіреного у Foley Hoag LLP (Boston, MA, USA), який входить до рейтингу Найкращих адвокатів Америки (патентне право), PhD, JD Alexander Akhiezer – «International Patent System: Patent Process and Requirements». Практика Алекса Ахіезера зосереджена на нових технологіях, які потребують мультидисциплінарного підходу. Він працює з провідними університетами, компаніями-стартапами, інвесторами венчурного капіталу та державними компаніями з питань комерціалізації технологій, включаючи питання патентного захисту та ліцензування, а також управління життєвим циклом патентів, розвиток портфоліо інтелектуальної власності та стратегії. Алекс бере участь у корпоративних придбаннях, розробці та обговоренні портфельних ліцензійних угод, а також підготовці висновків для консультантів з питань порушення та дійсності. Під час цієї лекції учасники заглибляться в тонкощі Договору про патентну кооперацію (PCT) і його процедури для міжнародних патентних заявок. Крім того, учасники отримають уявлення про фундаментальні вимоги до патентних заявок у США та в усьому світі, що охоплюють такі аспекти, як відповідність тематиці, новизна, винахідницький рівень та можливості.
Дата та час – 25 січня 2024 о 19:00.
Лінк на реєстрацію – http://surl.li/pnmcv
 
 
  2. «Основи похідних інструментів» – онлайн-лекція професора бізнес-права Корнелльської юридичної школи імені Майрона К. Тейлора, директора-засновника програми "Право, технології та підприємництво" у Корнелльському технологічному інституті, доктора юридичних наук Charles K. Whitehead – «Basics of Derivatives». Він є професором бізнес-права Корнельської юридичної школи та директором-засновником програми з права, технологій і підприємництва в Корнельському технічному університеті. В Україні професор Уайтхед є засновником Business Incubators, головної в Україні програми технологічного інкубування. Він також є заступником голови Українського фонду стартапів (заснованого Міністерством фінансів України), який надає гранти технологічному бізнесу на ранній стадії розвитку. Похідний інструмент — це фінансовий інструмент, вартість якого визначається змінами вартості базового елемента, наприклад інших активів, інструментів або індексів. Вони є засобом управління ризиками для компанії, але їх також можуть використовувати інвестори для спекуляцій і збільшення ризику. Похідні фінансові інструменти вважають причиною світової фінансової кризи 2008 року. У цій лекції ми познайомимося з основами похідних інструментів, зосередивши увагу на основних термінах і характеристиках, а також на тому, як похідні інструменти можна використовувати для управління бізнес-ризиками.
Дата та час – 31 січня 2024 о 20:00.
Лінк на реєстрацію - http://surl.li/pnmdd
 
 
  3. «Як написати хороші дослідницькі пропозиції» – онлайн-лекція професора екології та еволюції, радника декана факультету математики та природничих наук Університету Осло (Норвегія) Nils Chr. Stenseth – «How to Write Good Research Proposals». Нільс Хр. Стенсет — еволюційний біолог. По суті, вся його робота базується на популяційній екології – її застосовують до широкого спектру екологічних систем і питань, починаючи від наземних (коливання популяції та дрібних гризунів, включаючи лемінгів, зайців і рисей), до морських (наприклад, тріска) і прісноводних ( наприклад, щука) до систем зоонозних захворювань (зокрема, чуми), а також привнесення екологічного мислення в еволюційну біологію. Стенсет заснував Центр екологічного та еволюційного синтезу (CEES). Його академічні нагороди включають обрання почесним членом Американського товариства мамологів (2023), членом Європейської організації молекулярної біології (EMBO) і міжнародним почесним членом Американської академії мистецтв і наук (2023). Протягом своєї кар'єри професор Стенсет написав понад 850 праць і статей. За даними Google Scholar, його публікації зібрали понад 66 000 посилань, а його роботу цитували понад 23 000 разів. Має h-індекс 130. Роздуми рецензента – «Вміст найважливіший, … але форма також має велике значення». Під час лекції учасники отримають цінні вказівки та практичні поради щодо створення привабливих пропозицій
Дата та час – 08 лютого 2024 о 18:00.
Лінк на реєстрацію - http://surl.li/pnmdi
 
  4. «Використання генеративного штучного інтелекту в повсякденному житті» – онлайн-воркшоп інвестора, підприємця, експерта з питань міжнародних фінансових ринків і криптовалют, фінансового радника засновника Web3-університету професій майбутнього “Learn to Earn Global”, засновника блокчейн-платформи «Amsets» Michael Patsan – «Using Generative Artificial Intelligence in Everyday Life». Інвестор, підприємець, експерт з міжнародних фінансових ринків та криптовалют, фінансовий радник. Засновник Web3-університету професій майбутнього «Learn to Earn Global». Засновник блокчейн-платформи «Amsets». Він створив свій капітал, торгуючи та інвестуючи на фондовому ринку. Автор численних статей для ділових видань, доповідач на профільних та міжнародних конференціях. З 2014 по 2016 рік навчався в Університеті Массачусетса за спеціальністю «Прикладна математика» та Стенфордському університеті за спеціальністю «Економіка». З 2011 року консультує та навчає інвесторів. У 2016 році разом із партнерами заснував Академію фінансової грамотності та інвестування. За останні 5 років слухачами Академії стали підприємці, топ-менеджери та спеціалісти з 27 країн. З 2019 року він є співзасновником інвестиційного додатку для управління капіталом на основі ШІ. У 2021 році разом із партнерами продав інвестиційний додаток одній із найбільших Fin-tech компаній України. У 2022 році він заснував глобальний WEB3 університет найінноваційніших професій «Learn To Earn Global». Займається волонтерством та благодійністю. Постійний спікер на конференціях з антикризової фінансової грамотності та інвестицій. На семінарі ви дослідите основи штучного інтелекту та його практичне застосування. Ви дізнаєтеся про реальні випадки використання штучного інтелекту для створення тексту, голосу, музики, зображень і відео. Спікер поділиться своїм практичним досвідом створення GPT – персонального чат-бота на основі ChatGPT.
Дата та час – 12 лютого 2024 о 19:00.
Лінк на реєстрацію –http://surl.li/pnmds
 
  5. «Вступ до статистичного навчання та застосування до нейронаук» – онлайн-лекція наукової співробітниці та керівниці дослідницької групи в Інститут системної нейронауки ім. Кавлі Норвезького університету науки і технологій, PhD у галузі комп'ютерної нейронауки Soledad Gonzalo Cogno – «Introduction To Statistical Learning And Applications To Neuroscience». Соледад Гонсало Коньо є керівником групи в Інституті системної нейронауки Кавлі при Норвезькому науково-технічному університеті, де вона очолює лабораторію нейродинаміки та обчислень. Вона здобула ступінь бакалавра з фізики в Інституті Бальсейро (Аргентина) і в цьому ж закладі захистила докторську ступінь з обчислювальної нейронауки. Пізніше Соледад пройшла постдокторацію в лабораторії Мей-Бріт Мозер та Едварда Мозера, лауреатів Нобелівської премії 2014 року з фізіології та медицини. Соледад Гонсало Коньо прагне зрозуміти, як діяльність окремих нейронів координується на рівні нейронної мережі, і як ця координація лежить в основі пізнання та поведінки. Щоб досягти цієї мети, вона поєднує свій досвід у галузі обчислювальної нейронауки з найсучаснішими методами для запису великих популяцій нейронів. У цій лекції Соледад пояснює лінійну регресію та класифікацію та наводить приклади застосування до нейронауки.
Дата та час – 19 лютого 2024 о о 19:00.
Лінк на реєстрацію - http://surl.li/pnmdu
 
  Слід нагадати, щоб прослухати лекцію, учасникам необхідно:
  1. Зареєструватись на платформі UGF на лекцію у особистому кабінеті в UGF за актуальними посиланнями.
  2. У визначену дату та час зайти у особистий кабінет UGF і натиснути на сторінці лекції «Link to zoom session».
  3. Учасники зможуть слухати лекцію англійською або в українському синхронному перекладі. Під час лекції необхідно натиснути «Interpretation» та обрати мову.
  4. Учасники зможуть поставити запитання лектору в чаті під час лекції (англійською мовою). Після виступу, він обере найцікавіші питання та відповість на них.
  5. Якщо учасники не зможуть відвідати лекцію у форматі “live” у встановлений час, вони зможуть прослухати її в записі, обравши у своєму кабінеті UGF на сторінці цієї лекції «Recorded video».
 

  При виникненні питань чи труднощів підключення до лекційних курсів, працівники відділу аспірантури завжди готові надати консультаційну допомогу кожному. Дякуємо ректорату НУБіП України, а також керівництву Проєкту «UGF» за надану можливість безкоштовно долучитись до даного лекційного курсу та чекаємо всіх бажаючих для дистанційного підключення.

 
 
Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури
 
Марія Черкас,

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook