Стартував профорієнтаційний проєкт «Школа юного енергетика» для майбутніх вступників з Київщини та Кіровоградщини

5 лютого 2024 року
  Своєчасна та якісна профорієнтаційна робота в закладах освіти має суттєве значення для майбутніх абітурієнтів, допомагає їм зорієнтуватися і здійснити зважений вибір тієї чи іншої спеціальності з урахуванням уподобань, здібностей, індивідуальних особливостей та запиту ринку праці для інтегрування в омріяну професію.

  Зважаючи на це, науково-педагогічні працівники кафедр інженерії енергосистем та вищої і прикладної математики провели онлайн-зустріч з учнями випускних класів шкіл Київщини та Кіровоградщини.
  Вже декілька років поспіль науково-педагогічні працівники ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України гостинно відкривають Школу юного енергетика для майбутніх абітурієнтів. Серед традиційних учасників ліцеїсти міста Зеленодольськ (Дніпропетровщина), школярі Києва та Київської області, члени Малої Академії Наук.
  Цього разу коло учасників стало ще ширшим. У відповідності до угоди про співпрацю та в рамках затвердженого плану профорієнтаційної роботи у поточному році відбулись тематичні вебінари «Таємниці теплоти» для школярів Згурівської школи (Київщина) та Первозванівського ліцею (Кіровоградщина).

  Незмінний спікер Школи юного енергетика, доцент кафедри інженерії енергосистем Олена Шеліманова, допомогла школярам поглибити свої знання про теплову енергію, розширила їх уявлення про теплофізичні процеси у природі. Учні дізнались, як «з’являється» теплота в наших оселях та як запобігти її втратам. Навчитись ефективно використовувати теплову енергію можна, опанувавши професію інженера-теплоенергетика. Підготовка відповідних фахівців здійснюється в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України за освітньою програмою – 144 «Теплоенергетика».

  Доцент кафедри інженерії енергосистем Світлана Тарасенко має великий досвід профорієнтаційної роботи. Вона розповіла учням про деякі особливості умов вступу, які очікуються у поточному році, закликала долучатись до створеної бази даних вступників інституту «Вступ-2024». Завдяки інформаційній підтримці абітурієнти матимуть змогу на кожному етапі цьогорічної вступної кампанії одержувати своєчасну консультаційну послугу.
  Окремо доповідачка розкрила переваги для учасників консультаційних курсів НУБіП України при вступі та можливість кращої підготовки майбутніх абітурієнтів до складання Національного мультипредметного тесту.

  Для професійної орієнтації випускників шкіл в частині поліпшення підготовки з базових дисциплін (математики та фізики) шляхом участі Всеукраїнських олімпіадах в НУБіП України ознайомила учнів завідувачка кафедри вищої та прикладної математики Юлія Мейш. Вона підкреслила, що виконання тестових завдань олімпіади дозволить школярам додатково перевірити свій рівень знань перед складанням НМТ, який буде основним критерієм відбору у вступній кампанії 2024 року.

  Своїм особистим позитивним досвідом навчання на підготовчих курсах з учасниками зустрічі поділився Дмитро Білецький, колишній учасник двох предметних олімпіад з математики і фізики, а нині – студент 1 курсу нашого інституту ОС «Бакалавр» спеціальності 144 «Теплоенергетика». Саме завдяки додатковим 10 балам до конкурсного за успішне навчання на підготовчих курсах Дмитро одержав місце державного замовлення.
  Сподіваємось, що участь у роботі Школи юного енергетика буде додатковим поштовхом для абітурієнтів обирати і опановувати інженерні спеціальності саме в НУБіП України – одному із провідних закладів вищої освіти України.

  Чекаємо на вас, майбутні абітурієнти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження!

 

Олена ШЕЛІМАНОВА,
доцент кафедри інженерії енергосистем

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook