Профорієнтаційні заходи тривають: зустріч співробітника кафедри геодезії та картографії з учнями Шосткинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Шосткинської міської ради Сумської області

29 січня 2024 року

25 січня 2024 року відбулася онлайн зустріч асистента кафедри геодезії та картографії Ярослава Гребельника з учнями 11-х класів школи №5 міста Шостка Сумської області.

  Під час заходу Ярослав Гребельник детально розповів про спеціальність 193 Геодезія та землеустрій, за якою ведеться підготовка фахівців на факультеті землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України, про переваги та перспективи навчання на освітній програмі «Геодезія та землеустрій». Зокрема, він представив п'ять спеціалізованих кафедр, які забезпечують підготовку висококваліфікованих фахівців у сфері геодезії, землеустрою та кадастру. Також було надано інформацію щодо умов вступу, можливості записатися на підготовчі курси та взяти участь в Олімпіаді для вступників, яка проводиться у квітні – травні в цьому університеті. Її переможці отримують переваги при зарахуванні на перший курс бакалавратури.
  Окремо наголошувалося на тісній співпраці факультету з радою роботодавців, що дозволяє постійно оновлювати освітню програму відповідно до вимог ринку праці. Також зазначалися можливості у студентів факультету долучатися до міжнародної діяльності, зокрема брати участь у проєктах, стажуванні за кордоном, обмінах візитами до закордонних закладів вищої освіти тощо.
Після перезентації спеціальності і факультету землевпорядкування учні мали можливість поставити запитання та отримати вичерпні відповіді стосовно вступної кампанії та особливостей навчання на обраному факультеті. Присутні на зустрічі вчителі додатково підкреслили актуальність і важливість спеціальності геодезиста і землевпорядника в розвитку країни, вирішенні завдань її повоєнної відбудови, рекультивації пошушених земель, охорони земельних ресурсів тощо. 

  Захід допоміг майбутнім абітурієнтам краще зорієнтуватися у виборі спеціальності та закладу вищої освіти для здобуття фаху.


Асистент кафедри геодезії та картографії
Ярослав Гребельник

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook