СТАЖУВАННЯ В УНІВЕРСИТЕТІ ПРИРОДНИЧИХ НАУК (м. ЛЮБЛІН, ПОЛЬЩА)

5 лютого 2024, 9:40

     Однією з основних форм підвищення кваліфікації викладачів факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України є міжнародне стажування. Згідно наказу ректора в грудні пройшла стажування на кафедрі гідробіології та охорони екосистем Університету природничих наук (Люблін, Польща) завідувачка кафедри гідробіології та іхтіології Наталія РУДИК-ЛЕУСЬКА.

     Основною метою міжнародного стажування було порівняння педагогічного досвіду та ознайомлення з найновішими досягненнями науки, перспектив її розвитку, призначених для використання при підготовці фахівців зі спеціальності 207 – «Водні біоресурси та аквакультура».

    Наталія Рудик-Леуська ознайомилася з освітньо-професійними програмами І, ІІ рівнів вищою освіти та дисциплінами, які проходять студенти в Університеті природничих наук в м. Любліні.

     Під час стажування Наталія Рудик-Леуська відвідала лекції професора Томаша Мєчана, а також була на лабораторних та практичних заняття PhD Яцека Рехуліча.

     Порівняла підходи до навчально-методичної роботи для студентів. Також важливо було ознайомлення з використання методів у наукових дослідженнях.

 

   Надзвичайно цікаво було проглянути структуру та виконанні магістерські дипломні роботи студентів, а також наукові роботи здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти.

 

     Наталія Рудик-Леуська ознайомилася з навчально-науковими лабораторіями та їх науковими напрямами досліджень для профільних фахівців.

 

 

    Також колеги з кафедри гідробіології та охорони екосистем проінформували новою науковою літературою зі спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура».

    На завершення, завідувачка кафедри гідробіології та іхтіології НУБіП України Наталія Рудик-Леуська отримала сертифікат про підвищення кваліфікації та запрошення до наукової співпраці.

Меланія ХИЖНЯК,
доцент кафедри гідробіології та іхтіології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook