Підвищення кваліфікації від Центру Досконалості Жана Монне

30 січня 2024 року

29 січня 2024 року розпочалася партнерська Зимова Школа з Європейських Студій. Цей захід відкриває програму підвищення кваліфікації від Центру Досконалості Жана Монне. 

Зимова Школа проводиться в рамках імплементації проекту  Центр досконалості Жана Монне «Європейські Студії соціальних інновацій в освіті»  - Jean Monnet Centre of Excellence ESSIE - 101085552 - ERASMUS-JMO-2022-COE та для підтримки сталості проєкту напряму Жана Монне Кафедра Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій» (SCAES)620635-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR.  Зимова Школа проводиться за підтримки Національного Еразмус+ Офісу в Україні.
 
 
Мета заходу – поглиблене вивчення та поширення Європейських Студій в сфері соціальної політики та політики згуртування ЄС. 
 
 
Викладачі кафедри економіки – д.е.н., доцент Ланченко Є.О., к.е.н., доценти:  Гуцул Т.А., Балан О.Д., Суліма Н.М.,  к.е.н., ас. Рубан О.О., ст. викладач Коваленко Л.В.., ас. Якимовська А.В.  – приєдналися до онлайн-курсів підвищення кваліфікації.
 
 
Центр досконалості Жана Монне «Європейські Студії соціальних інновацій в освіті» Center of Excellence "European Studies of Social Innovation in Education" (ESSIE) в УДУ імені Михайла Драгоманова ініціює і курирує ініціативи представників університетської спільноти в галузі Європейських Студій в сфері соціальних інновацій, лідерства та соціальної відповідальності, публічного управління.
 
 
 
Проект є міждисциплінарним та міжнародним, в команді проекту представники не тільки УДУ імені Михайла Драгоманова та українських університетів (НУБіП, ЛНУ ім. І. Франка та СНАУ), а й європейські експерти з Італії, Німеччини та Чехії. 
 
 
Проект тривалістю 36 місяців, керівник Центру Досконалості Жана Монне – професор кафедри Жана Моне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій», д. філософ. н., професор Марья Нестерова. 
 
 
Перший день був насичений інформацією щодо історії незалежності нашої держави,  входження України до ЄС.
 
 
   
 
 
 
 
На сьогодні сфера соціальної політика зводиться передусім до основних «соціальних вимірів» спільного європейського ринку праці, а саме:
*зняття обмеження на доступ до кваліфікованої роботи за національним громадянством;
* визнання права всіх робітників-мігрантів на рівну оплату за рівний труд чоловіків і жінок, прагнення гармонізувати національні системи страхування, розвиток діалогу між трудом і капіталом;
 
 
*введення наднаціонального режиму, який уточнював, за яких умов соціальні виплати, отримані в рамках однієї національної системи можуть бути конвертованими та експортованими в рамках ЄС, правил гармонізації стандартів у сфері захисту здоров'я і безпеки на робочому місці.
 
 
Курс цікавий, пізнавальний!  Збагачуємо свій досвід новими  знаннями!
 
Викладачі кафедри економіки
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook