Відкриваємо світ енергетики: Профорієнтаційні заходи в ліцеях Ковалівської громади

2 лютого 2024 року

Відкриваємо світ енергетики: Профорієнтаційні заходи в ліцеях Ковалівської громади

 

Важливість вибору професії в житті молодої людини не можна переоцінити, оскільки від цього вирішується не лише професійна, але і особистісна самореалізація. Усі бажають відчувати задоволення від своєї діяльності та реалізовувати свій потенціал.

Питання вибору майбутньої професії стає актуальним для школярів вже після 9 класу, а особливо в 11 класі, коли потрібно остаточно прийняти рішення про вступ до вищого навчального закладу чи вибір робочого шляху.

1 лютого 2024 року в рамках профорієнтаційної роботи кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій, за участі заступника директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віталія Савченка, завідувача кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Олександра Окушка відбулися профорієнтаційні зустрічі з учнями ліцеїв с. Ковалівка, с. Пологи та с. Устимівка Ковалівської громади Білоцерківського району Київської області. 

 

Метою зустрічей було ознайомлення ліцеїстів з історією та традиціями НУБіП України, а також представлення професії інженера-енергетика в контексті спеціальності 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка освітньої-професійної програми електроенергетика, електротехніка та електромеханіка. Детально розглянуті особливості освітньої програми, звертаючи увагу на значущість та актуальність вибраного фаху для України. Особливий акцент робиться на сучасному попиті на цю спеціальність на ринку праці та на її важливій ролі у відновленні після війни.

   

  Питання, пов'язані з вступом до Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України, викликали особливий інтерес серед учнів. Вони виявляли цікавість щодо проходження конкурсу, можливостей отримання бюджетного місця, а також можливостей набуття додаткових балів після участі в консультаційно-підготовчих курсах, які організовані на базі НУБіП України, з урахуванням попередніх вступних кампаній. Запитання учнів отримали зрозумілі та конкретні відповіді, розширюючи їхнє розуміння можливостей навчання та подальшого професійного розвитку в обраній галузі.

Щиро дякуємо директорам ліцеїв, Тамарі Вдовиченко (Устимівський ліцей Ковалівської сільської ради Білоцерківського району Київської області), Валентині Лобко (Пологівський ліцей Ковалівської сільської ради Білоцерківського району Київської області) та Наталії Нестеренко (Ковалівський академічний ліцей Ковалівської сільської ради Білоцерківського району Київської області) за організацію цих зустрічей.

 

Віталій САВЧЕНКО,

заступник директора ННІ енергетики,

автоматики і енергозбереження

Олександр ОКУШКО,

завідувач кафедри електротехніки,

електромеханіки та електротехнологій

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook