В другому семестрі стартувало навчання студентів 1 курсу факультету ветеринарної медицини з дисципліни «Екологія у ветеринарній медицині»

8 лютого 2024 року

Так, планово, відповідно до графіку навчального процесу та організовано із новими знаннями та силами кафедра ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька розпочала другий навчальний семестр. Студенти 1-го курсу факультету ветеринарної медицини з радістю приступили до освоєння для них нових професійних дисциплін, серед яких «Екологія у ветеринарній медицині».

  

Провівши перше лекційне заняття, яке класичне в більшості дисциплін «Історія розвитку ветеринарної екології» приємно здивувала явка студентів яка склала 100% відвідування, але жаль що дистанційно.

Більш детальне знайомство зі студентами проходить при проведенні лабораторних робіт, на яких і відбувається живе спілкування науково-педагогічних працівників із здобувачами освіти. І при обговоренні методики дослідження та проведення того чи іншого дослідження в лабораторії виникають дискусії з наведенням виробничих ситуацій чи клінічних випадків, що пов’язані з екологією та навколишнім середовищем в якому співіснують тварини, рослини та люди.

Так, на першому лабораторному занятті було розглянуто питання з «Техніки безпеки роботи в лабораторії» та проведено студентам інструктаж на робочому місці в лабораторії.

 

Майбутні спеціалісти освоїли правила безпеки у лабораторії та застосували різні засоби захисту поверхні тіла та засоби біобезпеки під час навчання та за виробничих умов у лабораторії кафедри.

Закріплення знань завершилось перевіркою різними методами придатності дистильованої води для проведення хімічних досліджень та приготування з неї реактивів для майбутніх досліджень.

 

Завідувач кафедри ветеринарної
гігієни ім. проф. А.К. Скороходька, доцент В’ячеслав Соломон
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook