Перший крок до вибору професії

8 лютого 2024 року
Не професія обирає людину, а людина професію
Сократ
 
Проблема вибору професії завжди була актуальною і залишається такою в сучасних жорстких умовах воєнного стану.Попри те, що війна є найбільшим переживанням для дітей і дорослих, переважна більшість молоді вірять у власні сили й переконані, що докладають максимум  зусиль для самореалізації у майбутній професійній діяльності та житті.
Нині кожного випускника школи цікавлять питання вибору професії, закладу вищої освіти, освітньо-професійної програми і можливостей для всебічної самореалізації кожного здобувача освіти.
 З метою полегшення вибору університету і майбутньої професії 06 лютого для учнів двох випускних класів Уманського ліцею №1 Уманської міської ради Черкаської області було проведено профорієнтаційну зустріч (майстер-клас із написання мотиваційного листа) з викладачами кафедри соціальної роботи та реабілітації Національного університету біоресурсів і природокористування України Інною Осадченко та Іриною Демченко.
Одинадцятикласники ознайомилися зі структурою та прикладами написання кожної частини мотиваційного листа, правилами подання та критеріями його оцінювання.
Викладачі розповіли про НУБіП України (рейтинг університету, розташування, матеріально-технічне забезпечення освітнього процесу, особливості навчання, умови проживання в студмістечку, можливості активного студентського життя тощо). Також було акцентовано увагу на актуальності підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Соціальна робота»  та унікальності освітньо-професійної програми, можливості практичної підготовки та працевлаштування.  
Спілкувалися щодо умов навчання за програмами подвійних дипломів, про успішних випускників кафедри, цікаві студентські проєкти під час навчання, традиції та іміджеві заходи в Університету.
З метою психосоціальної підтримки молоді під час війни, Інна Осадченко провела кілька вправ на розвиток позитивної мотивації «Позитивчики» (афірмації, установки, бажання тощо), а також прийом «Весела казка» за власною авторською методикою. У складеній наприкінці зустрічі казці («Весела казка про...») учні двічі назвали слово «позитив» та «позитивчики», а це означає, що зустріч була позитивною!
 
Викладачі кафедри соціальної роботи та реабілітації щиро дякують за співпрацю адміністрації, класним керівникам та практичному психологу Уманського ліцею №1 Уманської міської ради Черкаської області.

До наступної зустрічі в НУБіП України! 

Професор кафедри соціальної роботи та реабілітації,
Ірина ДЕМЧЕНКО

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook