Кафедра бджільництва на Всеукраїнській виставці з бджільництва у м. Черкаси

8 лютого 2024 року
  Початок лютого 2024 року, а саме 03.02.24 р. був знаковим для українського бджільництва, адже у м. Черкасах проходила вперше за час війни виставка новітнього інвентаря та обладнання з бджільництва. Не залишились осторонь цієї події і співробітники кафедри бджільництва НУБіП України. Приємно відмітити, що прийняли участь у виставці від студента, майстра виробничого навчання, асистента, доцента, до завідувача кафедри. Це дасть можливість кожному працівникові на певному етапі підготовки спеціаліста з бджільництва передати побачені відповідні новинки.

  Окрім ознайомлення з новинками бджільництва співробітники кафедри прийняли активну участь у профорієнтаційній роботі. Завідувач кафедри Повозніков М.Г. анонсував про підготовчі курси, олімпіаду, а також особливості навчання фаху з бджільництва. Своїм харизматичним виступом Микола Гаврилович привернув увагу багатьох відвідувачів до себе. Приємно відзначити, що кафедра бджільництва була відмічена дипломом організаторами виставки за плідну співпрацю та підтримку бджільництва.

  Свої розробки презентували понад 40 виробників різного реманенту, обладнання, готової фасованої продукції, тощо. Це був наймасштабніший захід з бджільництва в Україні за останні роки.

 

  З одного боку, це дуже важливо для самих виробників, які знайшли нових партнерів та клієнтів, а також мали змогу посилити свою присутність на внутрішньому ринку. З іншого боку, це також важливо для України в цілому. Україна вкотре довела, що є сильним гравцем у бджільництві, навіть в умовах масштабної війни.
  Крім того, в рамках Всеукраїнської виставки відбулася також конференція на тему «Формування закупівельної ціни на мед». Під час виступів висвітлені досить цікаві та актуальні на сьогодні теми: «Ситуація на ринку оптової закупівлі меду», «Співпраця пасічника з експортним підприємством», «Рентабельність пасіки», «Досвід на запиленні промислової пасіки 1000 бджолосімей» та багато інших.
  Приємно відмітити, що виставка вдалась, адже було чітко помічено, як у присутніх горіли очі від захвату. Дякуємо організаторам виставки, а це кооператив Павік в особі Гуслія Юрія Михайловича. Вони зуміли організувати у цей важкий час такий потужний захід. Сил та процвітання вашій справі та до нових зустрічей!

Ігор Головецький,
доцент кафедри бджільництва

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook