Відбулись профорієнтаційні заходи для майбутніх енергетиків і автоматників у ліцеях Ковалівської громади Білоцерківського району

9 лютого 2024 року

 Вибір професії є, напевно,  найголовнішим чинником  успішності подальшого життя молодої людини. Всі мотивовані вступники бажають реалізувати свій потенціал та отримувати задоволення від своєї майбутньої професійної діяльності.
Вперше питання вибору майбутнього фаху постає перед школярами після закінчення 9 класу.  Але якщо молода людина вирішила одержати повну середню освіту, то в 11 класі йому треба остаточно зробити свій вибір спеціальності та закладу вищої освіти.
У рамках виконання плану профорієнтаційної роботи ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження науково-педагогічні працівники  відвідали низку освітніх закладів Ковалівської громади.  Заступник директора інституту Віталій Савченко, завідувачі кафедр електромеханіки та електротехнологій Олександр Окушко та інжинірингу енергосистем Євген Антипов  підготували змістовні зустрічі з учнями ліцеїв сіл Ковалівка, Пологи та Устимівка, що на Київщині.

 

Під час зустрічі школярі ознайомились з історією Національного університету біоресурсів і природокористування  України та спеціальностями, за якими здійснюється підготовка в університеті.

 

Розгорнуту інформацію спікери надали про особливості інженерного фаху спеціальностей 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка та 144 – Теплоенергетика та їх освітні програми, важливість і актуальність цих процесій попит на ринку праці сьогодні та у післявоєнній відбудові країни.

 

Потенційних абітурієнтів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження цікавили питання формування конкурсного  балу вступника,  навчання за місцях держзамовлення,  отримання додаткових балів після підготовчих курсів, які проводяться в  НУБіП України тощо.

  

Висловлюємо щиру подяку в організації зустрічей директорам ліцеїв Тамарі Вдовиченко (Устимівський ліцей), Валентині Лобко (Пологівський ліцей) та Наталії Нестеренко (Ковалівський академічний ліцей).

 

Віталій Савченко
заступник директора інституту
Олександр Окушко, Євген Антипов
завідувачі кафедр

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook